Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Generalsekretærvalget vekker begeistring i Normisjon

Foto: Ryan Burch

Normisjons Landsstyre vedtok i septembermøtet å tilby Anne Birgitta Langmoen Kvelland en fireårig åremålsstilling fra og med 01.04.2016, til og med 01.04.2020. Dette tilbudet har Normisjons nåværende generalsekretær takket ja til – til stor glede for mange. - Jeg er veldig glad for at Anne Birgitta fortsetter som generalsekretær. Hun er en strategisk leder for Normisjon, hun er god på å inspirere inn til Jesus og ut i misjon, og hun har et varmt hjerte for det hun står i – å bringe Jesus til andre mennesker, sier regionleder i Trøndelag, Inger Brit Rødberg.

- Gir rom for mangfoldet
Pastorteamet i IMI Kirken deler Rødbergs begeistring. - Normisjon er i en dramatisk overgangsfase. I den korte tiden Anne Birgitta har ledet Normisjon har hun vist en uvanlig ærlighet, åpenhet og trygghet for å stille nye og viktige spørsmål for tiden som kommer. Uten fastlåste posisjoner gir hun rom for mangfoldet på en ny måte og skaper trygghet og tillit opp mot et fremvoksende arbeid som har mulighetene til å møte en ny tid, sier hovedpastor i IMI kirken, Martin Cave.

- Anne Birgitta har i løpet av sin korte tid som generalsekretær skapt et nytt klima for åpne og ærlige samtaler og samarbeid i Normisjon. Dette har startet mange spennende prosesser. At hun nå tar fire nye år er svært gledelig, og gir forventning til det som ligger foran, sier pastor i IMI Kirken, Egil Elling Ellingsen.

- Tydelig leder
Også i Acta – barn og unge i Normisjon, er man godt fornøyd med Landsstyrets valg. - I dag er det bare å gratulere Anne Birgitta og Normisjon. Jeg er svært glad for at Landsstyret har valgt å gi Anne Birgitta fornyet åremål. Hun har i sin tid som generalsekretær vist seg som en samlende og tydelig leder, hun har gjort god grep for å lede Normisjon inn i en ny tid, og hun har lagt til rette for godt samvirke mellom Acta og Normisjon. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid, sier daglig leder i Acta, Kristian Sveinall Øgaard.

Bevegelse i to retninger
Anne Birgitta Langmoen Kvelland selv ser fram til å ta fatt på utfordringen. - Vi står overfor store og spennende utfordringer i Normisjon, og jeg gleder meg over å ha et lengre perspektiv foran meg som leder. Jeg trives godt i stillingen og er glad for den tilliten det ligger i at landsstyret tilbyr meg et nytt åremål for fire år fra april, sier Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

- Hvordan tenker du at Normisjon vil forandre seg i løpet av de neste drøye fire årene, med deg som generalsekretær? - Jeg håper vi i enda større grad enn i dag er en tydelig evangeliserings - og fellesskapsbyggende bevegelse. Jeg ønsker meg en bevegelse i to retninger slik at både bønnefokuset og retningen ut blir enda tydeligere: Sammen søker inn til Jesus i bønn, og sammen går vi ut til andre mennesker med ord og tjeneste – like til jordens ender.