Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Radio

Ivrige lyttere i Mali
Foto: Gimmi Olsen

Kassonkéerne er fordelt over ca 1.000 landsbygder og grender, hvor der per i dag finnes ca 6-7 landsbygder med flere enn 2 kristne kassonkéere. Der samles folk til gudstjeneste hver søndag på 2-3 landsbyer blant kassonké-folket.

Bare siden våren 2012 har vi i Normisjon jobbet meget bevisst gjennom lokale radiostasjoner for å få Ordet om Jesus gjort kjent blant kassonké-folket, slik at de kan ha muligheten for å høre og komme til tro. Også der vi selv eller andre kristne ikke er tilstede. Der er nå 7 lokale radio-stasjoner blant kassonké-folket som regelmessig sender de gode nyhetene om Jesus gjennom sang og bibel. 
 
Vi i Normisjon har ikke en egen radio-stasjon i Mali men blant kassonké-folket lager vi kristne programmer som vi for øyeblikket gir til syv lokale radio-stasjoner. Disse har vi et svært godt samarbeid med. Fem av dem sender på søndager. Mens to av dem sender morgen og kveld hver dag i uka. Men enda mer om søndagen. Dette blir sendt på de radio-kanalene som de lokale allerede lytter til. 

Vi ønsker i løpet av de neste par årene å øke antallet til åtte eller ni radio stasjoner, slik at vi etterhvert kan dekke hele “kassonké-land”. Vi drømmer om at kassonké-folk i alle de ca 1.000 landsbyene og grendene etterhvert skal ha mulighet for å bli kjent med Jesus gjennom deres egne lokale radio-stasjoner. Det vil si gjennom den radio-stasjonen som de allerede er i gang med å lytte til.  

Nå dekker vi kanskje rundt 60% av kassonké-land. Rundt 600 bygder og grender har siden våren 2012 lyttet til Ordet om Jesus gjennom våre programmer.

Fem av de syv lokale radio-stasjonene sender mest på søndager. Tre av disse fem er i Oussou, mens ett er i Goundara og et i Bafoulabé. De to radio-stasjonene som sender hver eneste morgen og kveld hver dag i uka er en lokal radio-stasjon i Fansane, nord for Bafoulabé (nord for elva) og en annen mye større radio-stasjon i Bafoulabé. Selv oppe hos oss over 100 km fra Bafoulabé er det mange mennesker som har sagt oss at de lytter til det kristne programmet hver eneste morgen i uka. På søndager har disse ofte lengre sendetid.

Vi hører fra utrolig mange utover store deler av “kassonké-land” at de hører på Jesus-programmene. Dette er folk som bor langt ute i bushen. Vi har òg hørt fra kristne kassonéere som er alene i sin landsby og som ikke har fått mye oppfølgning, at de nå lytter til radio-programmene og blir styrket og oppmuntret. Én av disse døpte er blind. Siden januar 2014 har han kunnet lytte til Ordet om Jesus 2 ganger daglig gjennom den store radio-stasjonen i Bafoulabé. Vi hører flere slike vitnesbyrd.

Vær med å be for dette arbeidet.