Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tolv år i misjonen

Foto: Martin Olsen

Hisdal har fortsatt i en stilling som seniorrådgiver. Pensjonisttilværelsen er imidlertid rett rundt hjørnet. Dermed var det nå tid for å ta en god prat med Bjørn Malvin for å mimre litt, se tilbake på tiden i regionen, og å se litt fremover.

—Hvordan gikk det til at du ble ansatt i regionen?

—Jeg hadde gitt meg som leder for Hotell Terminus og hadde arbeidet litt som selvstendig næringsdrivende da jeg fikk spørsmål fra regionstyret om jeg kunne tenke meg å bidra litt med det administrative i regionen. Daværende regionleder hadde først og fremst et ønske om å drive utadrettet virksomhet, og det var behov for ressurser på administrasjonsbiten. Så jeg ble ansatt i 50% fra 1.2.2002 for å jobbe med dette. 

—Etter tre uker i stillingen ble jeg syk, oppsøkte lege og fikk konstatert at jeg hadde kreft i den ene nyren. Tilfeldigvis ble det en ledig time for operasjon og nyren ble tatt bort med en gang i slutten av februar. Det hele skjedde veldig hurtig. At det gikk så fort reddet kanskje livet mitt. Men selv om operasjonen var vellykket, ble vi informert av legen som opererte at de hadde funne mer kreft under operasjonen. De hadde fjernet alt de kunne finne, men det var nok mer i kroppen. Etter en stund ble jeg også dårligere og det ble tatt nye prøver og satt i gang en så hard behandling som jeg kunne tåle. Det var en forferdelig krevende tid og jeg ble svært redusert. Første juledag 2002 matet min kjære meg med grøt, så ille var det. Men Herren grep inn og reddet livet mitt.

—Nå var det restitusjon som gjaldt. Fysisk opptrening med ergoterapeut og annen trening. Jeg var 100% sykemeldt frem til sommeren 2003. Fra da av ville jeg ikke være sykemeldt lenger, selv om jeg fortsatt var redusert.

—Regionlederen sluttet, det ble ansatt ny regionleder. Den nye regionlederen ble syk og kunne ikke fortsette. I september 2003 var jeg tilbake på regionskontoret på timesbasis og kunne bidra litt til å begynne med, og mer og mer frem mot sommeren 2004. Da var Svein Granerud i meg og spurte om jeg kunne tenke meg å gå inn i stillingen som regionleder. Forkynnergaven har jeg ikke, så jeg gjordet det klart at det var på det administrative jeg først og fremst kunne bidra. Jeg tiltrådde i 40% stilling og kunne øke jevnt og trutt. I 2009 nådde jeg 100%.

— Etter hvert som kreftene kom kunne jeg ta mer ansvar for personalledelsen, styrearbeidet og andre administrative oppgaver. Jeg opplever at dette har vært bra og at det også har gitt meg mye. Jeg liker å ha dialog og at vi finner løsninger sammen. 

—En givende oppgave var jo også å være med i styre for Santalgården, som vi solgte på et meget gunstig tidspunkt i eiendomsmarkedet i oktober 2007. Det var en spennende og lærerik prosess. Videre var jeg meg i den første gruppen som arbeidet med å realisere et misjonssenter. 

— Regionledermøtene var et veldig viktig forum å være med i. Det var også et fantastisk fellesskap hvor vi fikk bygge gode åpne og tillitsfulle relasjoner med hverandre. Utrolig flott å kunne be for hverandre og støtte hverandre i arbeidet.

—Fellesskapet i staben og ellers har jeg også satt veldig stor pris på. Det er kjekt å være i et miljø hvor vi vil noe sammen.

—Det har vært veldig moro å reise på Basarer, og veldig gøy å få prisen «Årets basarhøvding» på en juleavslutning i staben.

—Fremtiden for Normisjon er veldig spennende. Spesielt i forhold til hva som kan skapes av nye fellesskap av ulike slag. 

—Hvordan blir det å gå ut døren for siste gang som ansatt i Normisjon den 30. oktober?

—Jeg har veldig ro og fred for at jeg nå trer til side og at nye krefter overtar. Jeg gleder meg til å se hva som skjer og ikke minst i forhold til misjonssenter.

—Å tre inn i pensjonistenes rekker og å fortsatt ha litt helse igjen, det tror jeg blir en god ting. Jeg har blitt veldig glad i Normisjon, og vil Normisjon det beste. Etter hvert kan jeg bidra med noe på frivillig basis. I første omgang blir det godt å finne seg til rette i en ny tilværelse som pensjonist og å kunne ha overskudd til mine ti barnebarn, gå tur, dra på hytten og være med på forskjellige aktiviteter og ha god tid sammen med min allerede pensjonerte kone.

Bjørn Malvin er en begeistret mann, det vet alle som kjenner ham. Han møter også pensjonisttilværelsen med begeistring, og det er flott å registrere. 
Kjære Bjørn Malvin, tusen takk for alt du har gitt av deg selv til arbeidet i Normisjon og Guds rike. Du har mye flott å se tilbake på, og du finner alltid mye å se frem imot. 

Vi ønsker deg alt godt og Guds velsignelse over pensjonistlivet fra 1. november.

Hisdal hilser med 1. Peter 5,7: Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.