Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kirker plantes og vokser

Dugnad for å støpe betongplate over 1.etasje i den nye kirka i gate 9 i Santiago
Foto: Kjell Ove Hatlem

Mange i Normisjons samarbeidskirke - Iglesia Evangelica Unida (IEU) – jobber for å nå folk uten kirketilknytning både ved evangelisering og ved praktisk godhet i nabolaget. Siste 4-5 årene har de bygget nye kirkebygg i flere bydeler i Santiago (øst på Cuba), i nabobyen Guantanamo og i bygda Achotal. I sommer tok de i bruk første del av nybygg i gate 9 i Santiago etter at den åpne plassen mellom kirka og boligen til pastor Yamilka Hernandez Guzman i en periode hadde fungert som samlingssted for gudstjenester, barnearbeid og kristne filmkvelder.

På forsommeren kjøpte IEU et bygg i Havana som de i de nærmeste månedene vil klargjøre for å plante en ny menighet i hovedstaden. Kirka ligger i et område av Havana der det bl.a. bor en del folk som har bakgrunn fra den lutherske kirka øst på Cuba. Pastor Rosellys Laborde vil i høst flytte dit fra Santiago for å lede dette pionerar- beidet.

Støtten fra Normisjon og kristne i Norge er veldig viktig for oss, sier Rosellys. –Og vi er veldig glad for ungdommene fra KRIK i Gand menighet i Sandnes som har hjulpet oss i gang med «CRED – Cristianos en De- porte» («kristne med sport»), og som var med å arrangere lederleir i sommer. 

Du kan støtte arbeidet her!