Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

- Usolidarisk og uklokt av regjeringen

Foto: Sunniva Vikan

Det var ingen tvil om hva sivilsamfunnsorganisasjoner i Norge mener om regjeringens forslag til kutt i bistandsbudsjettet. 160 organisasjoner stod bak demonstrasjonen. - Jeg kan ikke huske at så mange organisasjoner har stått bak samme sak, sa konferansier Kjell Erik Øie.  

Anne Birgitta Langmoen Kvelland, generalsekretær i Normisjon var blant de fremmøtte som stiller seg undrende til regjeringens prioriteringer. - Det arbeidet vi og andre sivilsamfunnsorganisasjoner gjør, er med på å skape fred, stabilitet og utvikling i verden. At regjeringen ønsker at å sende regningen for flyktningkrisen til verdens fattige er lavmål og lite gjennomtenkt, sier Kvelland som påpeker at god bistand er med på hindre nye flyktningstrømmer som kan bli utløst av regjeringens nye prioriteringer. - Flyktningene som kommer til Norge må selvfølgelig få god hjelp men å ta dette fra bistandsbudsjettet er rett og slett uklokt. Jeg tror nordmenn heller sier nei takk til skattelette og tåler å betale 2 øre mer for strøm, sier Kvelland. 

Internasjonal leder Dag-Håkon Eriksen er også uenig i de potensielle bistandskuttene. - Det handler jo om mennesker. Å sende regningen til de som har minst virker utrolig lite gjennomtenkt og er usolidarisk.

Safia Abdi Haase er selv flyktning. - Æ e her for å bli, men heltan e dæm som fremdeles e i landet mitt, sa Haase på klingende nord-norsk og løftet opp hvordan vold mot kvinner bekjempes gjennom god bistand. 

- Det er ingen faglige begrunnelser fra regjeringen for dette bistandskuttet, sa Abid Raja, leder i Vestre etter å ha stjålet litt taletid når han fikk overlevert notat fra bistandsorganisasjonene.