Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Ble inspirert av Disippelskolen

Siv Tone Nesshaug og Arne Hiberg deltok begge på Disippelskolen på Åsen tidligere i år. Nå anbefaler de gjerne andre å melde seg på.
Foto: MAGNE VIK BJØRKØY

(Skrevet av MAGNE VIK BJØRKØY)

Siv Tone Nesshaug (23) har funnet fram bibelen sin hjemme i  huset på Frosta. Sammen med Arne Hiberg (70) fra Åsen var hun med på da Normisjon Trøndelag i vår arrangerte første utgave av Disippelskolen.

Hjemme i stua hos Nesshaug, finner de to kjapt tilbake til tonen, latteren og diskusjonen fra kurskveldene på Åsen meni

Nytt tilbud

Rett over jul starter Disippelskolen opp på nytt, denne gangen holdes kurset på Øya videregående skole på Kvål. Siv Tone og Arne nøler ikke med å anbefale opplegget. De innrømmer gjerne at de slett ikke visste hva de gikk til da de meldte seg på i fjor. Men i ettertid karakteriserer de Disippelskolen som en periode de aldri glemmer.

- Jeg hadde lenge kjent på at jeg trengte mer kunnskap om Gud og det å være kristen. Ei stund vurderte jeg å gå bibelskole. Men så kom dette tilbudet, og jeg ble så positivt overrasket over et givende og interessant opplegg, forteller Siv Tone.

- Kveldene på menighetshuset ga mye viktig input. Det er over 50 år siden jeg virkelig bestemte meg for å tro, men jeg kjenner fremdeles at jeg har mye å lære. Og det at vi kunne sitte sammen på tvers av aldersforskjeller, og lære av hverandre, var enormt inspirerende, legger Arne Hiberg til.

Lyst til å gå på Disippelskolen til våren? Les mer her!

Kunnskap om Gud

- For å bli bedre kjent med Gud, trenger jeg mer kunnskap om hans ord. Nettopp dét ble et viktig utbytte for meg av Disippelskolen, forteller Siv Tone.

Også Arne påpeker gevinsten av mer bibelkunnskap.

- Jeg ble imponert over den grundige undervisningen, og opplevde virkelig at jeg fikk ny kunnskap. Hvis jeg nå skal forberede meg til møter, kjenner jeg at jeg har fått en bedre ballast, sier han.

- Jeg har blitt tryggere i forhold til bibelen, og det er lettere å slå opp for å finne svar, legger Siv Tone til.

Åpent og ærlig

Når Panorama besøker Nesshaugs hjem på Frosta, er den unge familien midt i en tankeprosess rundt hvordan de skal møte annerledes troende som kommer på døra. Siv Tone og Arne er raskt inne i samtalen om temaet. Vi aner en åpenhet og en ydmykhet som er bygget over tid.

- Det var mye gruppearbeid på Disippelskolen, derfor er vi godt trent i dette. Jeg føler virkelig at vi gjennom undervisningsopplegget har lært og erfart gleden ved en åpen og ærlig kommunikasjon. Det var spennende å høre andre synspunkt og perspektiv, sier Hiberg.

Viktig undervisning

Selv skryter han av undervisningen om nådegaver. Han vokste opp i ei tid der dette var noe man ikke skulle snakke om, og bare forbeholdt noen «priviligerte». På Disippelskolen fikk elevene veiledning i hvordan de kunne finne sin nådegave og sin plass i fellesskapene.

- Et av tipsene vi fikk, var å rullere på oppgavene for å finne ut hvor vi passer best. Når vi nå starter Acta-lag og ungdomskafé på Frosta, har vi gjennomført dette i praksis, forteller Siv Tone.

- På Åsen tok vi med oss rådet om å ha flere uformelle samlinger. Nå har vi samtalemøter, som fungerer kjempefint, sier Arne.

Passer for alle

- Hvem passer Disippelskolen for?

- Dette er et opplegg for alle, svarer Siv Tone kontakt.

- Som småbarnsmor opplevde jeg at Disippelskolen var et tilgjengelig opplegg, som ikke forstyrret rutinene hjemme. Korte undervisningskvelder annenhver uke, var veldig overkommelig. Det er bare å møte opp!