Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Megavoice!

Foto: Gimmi Olsen

Makkan hadde minimal kunnskap om Jesus. Han hadde ikke engang fått dåpsundervisning. Jeg var egentlig skeptisk til at man lot ham bli døpt, uten å ha fått undervisning. Han kunne egentlig ikke lese og skrive noe særlig, fordi han ikke har hatt mulighet for å gå på skole.  

Noen måneder etterpå ga jeg storebroren hans en MegaVoice (se bildet). Man kan legge inn innhold på MegaVoice som man så lytter til. Enten alene eller sammen med familien eller annet gruppe. Det er lett å lade opp batteriet, fordi man legger det ut i solen. Den er òg liten, lett og rimelig solid. Storebroren er sammen med sin familie nye kristne. De har bare 4 år bak seg som kristne. Men broren til Makkan er nå på pastor-skole øst i Mali. Samtidig som broren fikk en MegaVoice, ga jeg ham også en slik til å gi til Makkan.

Et halvt år etterpå (for noen måneder siden), så jeg Makkan igjen for første gang etter han ble døpt. Han hadde syklet de 50 km hele veien fra sin landsby til oss i Goundara for å besøke oss. Det var tydelig at han var en forandret mann. Han var vokst både i kunnskap, visdom og frimodighet. Det var tydelig å se og høre, både i det han snakket, formidlet og da han ba.

Men hvordan var han blitt forandret? Det var tydelig at han var en sulten og tørst kristen. Selv om han var en veldig langsom leser, hadde han siden han ble døpt prøvd å lese så mye han kunne fra bibelen. Men det som hadde hatt størst beydning eller det som Ånden hadde hatt som sitt største redskap var MegaVoicen, som han hadde fått.

Hver dag og i timevis hadde Makkan lyttet til innholdet i MegaVoicen om og om igjen. Der var bibelhistorier fra Det gamle testamentet, en del av Det nye testamentet samt de kristne kassonké-sangene vi har. Hans MegaVoice var så mye brukt, at vi ga han en ny. Og vi la enda mer innhold fra Det nye testamentet på.  

Vær med og be for folk som Makkan og mange andre blant kassonké-folket som vi i Normisjon dette året har gitt disse MegaVoicene til. Vi har nettopp kjøpt inn 25 nye slike til å dele ut, slik at både kristne kan få vokse i troen og nye kan få høre. Både enkelte, familier og andre grupper.