Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Den aktuelle kirkesituasjonen

Svein Granerud skriver i en e-post som følger brevet at ikke minst den teologiske bevisstgjøringen som vi inviteres til, er viktig for alle.
Foto: Normisjons arkiv

Dette skriver generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland og leder av Normisjon Norge, Svein Granerud, i et «hyrdebrev» til alle lokale fellesskap i Normisjon.

Sammen med de fleste av verdens kirker og misjonsbevegelser forstår Normisjon Bibelen slik at ekteskapet mellom mann og kvinne er den (eneste) ordning Gud har gitt for seksuelt samliv og slektens videreføring, skriver de to Normisjons-lederne.

Om den utfordrende kirkesituasjonen skriver de:
– Den utfordrende kirkesituasjonen som nå er skapt, gjør at vi må tenke gjennom hvordan vi i Normisjon – ikke minst lokalt – bør forholde oss. Like fullt vil vi holde frem at det ikke er grunn til å miste motet. Gud vil sin kirke i verden, og han ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom! (2. Tim 1,7) Oppdraget vårt står fast: Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag! Vi er «elsket og sendt»! Dette er vår glede og takknemlighet, midt i utfordringene vi nå står overfor.
Brevet fra ledelsen i Normisjon «Veien videre – aktuelle spørsmål i dagens kirkesituasjon», finnes som PDF-fil Den aktuelle kirkesituasjonen.pdf