Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Dobling i søkertall for GUS

Foto: Gå Ut Senteret

Ved inngangen til desember lå det inne 30 søknader om skoleplass for kommende skoleår. Dette er det høyeste søkertallet på 15 år, og dobbelt så mange som på samme tid i fjor. 

 – Foreløpig ser det veldig bra ut, så får vi håpe at mange av dem som har fått tilbud om plass også tar i mot den, sier rektor Ørjan Tinnen til KPK. 

Han omtaler søkertallene som «gledelige», men understreker at det er for tidlig å slippe jubelen helt løs. – Det er godt for oss å se at det er stor interesse rundt skolen allerede nå, men det å ha høye søkertall betyr egentlig ingenting hvis folk ikke takker ja til plassen, understreker Tinnen.

Bevisst markedsføring 

Rektoren forteller at de har jobbet hardt med markedsføring av skolen for å tiltrekke seg elever. I tillegg til en ny nettside og nye trykksaker har de reist rundt for å gjøre skolen synlig.

– Vi vet at de mest bevisste søkerne søker seg tidlig til den skolen de ønsker, derfor startet vi bevisst veldig tidlig, allerede i fjor høst. Vi har vært rundt omkring og fortalt om skolen på ulike arrangementer. Det fortsetter vi med på nyåret, og i løpet av januar skal vi på skolebesøk til 15-20 skoler, sier Tinnen.

I tillegg tror han skolen har dratt nytte av jungeltelegrafen.

– Vi har et studentkull som er godt fornøyd med årets opplegg, og som snakker godt om skolen. Det har utvilsomt gitt oss vind i seilene, sier han.

Fordel å søke tidlig

Før inneværende skoleår ble Gå Ut Senteret flyttet fra Hurdal til Trondheim. Dette skoleåret har skolen bare tilbudt én linje: Global disippel. Selv om tilbudet nå skal utvides er linjen er populær også i år, og kan være en del av forklaringen på at søkertallene er høye såpass tidlig.

– På Global disippel har elevene 4,5 måneders utenlandspraksis. Mange søker nok tidlig for å stå først i køen når praksisland tildeles. Selv om også andre faktorer teller så er det en stor fordel å søke tidlig, forklarer Tinnen.

Han er forsiktig med å spekulere i hva flyttingen til Trondheim har hatt å si for søkertallene. Det er ingen overvekt av personer fra Trondheims-området blant årets søkere. – Skolen rekrutterer hele landet, så det er ingenting som tyder på at flyttingen i seg selv har noe å si for hvor søkerne kommer fra. I fjor kom den endelige avklaringen først i mai, i år har søkerne hatt en helt annen trygghet, sier Tinnen.