Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Misjonærlinja er ikke død

Foto: Kristian Moskvil

- Det ville vært helt urealistisk å starte opp med alle skolens studietilbud det første året etter flytting, sier rektor Ørjan Tinnen.

I august åpnet dørene i Trondheim med skolens mest populære linjetilbud, Global disippel. Etter ett års opphold er alt klart for at de øvrige linjetilbudene, Faith in action og Praktisk missiologi og bistand, er på plass igjen fra høsten 2016.

Lagt på is?

Mange fryktet at tilbudet for utrustning av misjonærer ble nedlagt da linja ikke ble å finne i skolens studiekatalog for inneværende skoleår. Det var aldri planen, forteller Tinnen.

- Jeg tror det var en artikkel i media om at misjonær-linja ble lagt på is som forsterket frykten for at flyttingen var slutten på misjonærutdanningen ved Gå Ut Senteret. Men når noe legges på is, er det fordi det skal holde seg og kunne brukes igjen senere, sier Tinnen.

I samme periode ble det også uklart om Normisjon som skolens eierorganisasjon ønsket å benytte seg av tilbudet i fremtiden. Det spørsmålet er nå avklart.

- For Normisjon er det viktig å gi misjonærer en god forberedelse, og vi ønsker å bruke Gå Ut Senteret til nettopp det, sier internasjonal leder Dag-Håkon Eriksen.

Bondevik underviser

Ragnhild Kristensen Bøhler får hovedansvaret for linjene, som vil ha en blanding av gjesteundervisere og undervisere fra egen stab. På gjestelista står blant andre Kjell Magne Bondevik (Oslosenteret), Knud Jørgensen (Menighetsfakultetet/Areopagos), Sigmund Evensen (Wycliffe), Martin og Elizabeth Goldsmith (All Nations Christian College), Andreas Nordli (Ungdom i oppdrag), Martin Cave (IMI kirken) og Anne Birgitta Langmoen Kvelland (generalsekretær, Normisjon).

Resten av artikkelen kan leses i desemberutgaven av Gå Ut Nytt.