Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Familien Moskvil til Senegal

Foto: Kristin Wennemo Malmin

– Vi er veldig takknemlige for at familien Moskvil reiser ut. Vi tror Senegal er en viktig satsning som kan hjelpe oss nå nye mennesker med evangeliet, sier Dag-Håkon Eriksen, leder for internasjonalt arbeid i Normsjon.

Møyfrid og Kristian Moskvil hadde sitt første møte med regionen i 2010 når de jobbet som lærere for misjonærbarn i Mali. De bestemte seg så for å søkte om å bli utsendinger for Normisjon i Mali. De har også bodd og arbeidet et halvt år for Normisjon i Senegal tidligere. Nå har de vært på et hjemmeopphold og i løpet av dette oppholdet fikk de også Rakel, barn nummer to.

– Vi synes det er fantastisk å merke at så mange er med på, og engasjert for dette. Takk for alle bønner og oppmuntrende ord på veien. Det å nå en ny folkegruppe med de gode nyhetene og prøve å gjøre levevilkårene bedre for mennesker i dette området av verden er etter vår mening det mest betydningsfulle vi kan få være med på, og vi føler oss utrolig heldige, sier ekteparet Moskvil.

–  De har jobbet noen år allerede i regionen og er sånn sett ganske erfarne. Samtidig skal de nå bosette seg på et nytt sted og har nå to små barn så de trenger vår forbønn og støtte fremover, sier Eriksen.

Regionssenter

Familien Moskvil blir bosatt i et regionssentrum hvor det også er andre vestlige misjonærer som jobber blant andre folkeslag.

– Vi flytter fra den lille landsbyen vi har bodd i til regionsenteret, en liten småby, som ligger en liten time unna. Vi har fått leid et hus og gleder oss til å komme dit, sier ekteparet Moskvil.

Ektepar har klargjort hus

I noen uker har to ektepar fra Norge vært i Senegal for å klargjøre huset familien skal bo i. Familien Thorängen og Seierstad har stått hardt på for å få huset mest mulig klart.

– Vi har drevet med renhold, forberedelse til låser på dører og myggnetting, prøvd å fått I havn en strømavtale og fått engasjert en elektriker til å jobbe med air condition, vifter og lys. Alle dører er nå låsbare og alle vinduer har fått myggnetting, forteller Anita Thorängen.

–  Vi er faktisk så heldig at 4 stykker ( ekteparene Thorangen og Seierstad) sa at dette huset kunne de fikse opp før vi kom. Dette skjer i skrivende øyeblikk, og vi får stadig nyheter om at både det ene og det andre er i boks. Noen hinder på veien har det vært, men disse 4 har virkelig stått på. Vi gleder oss til å møte de i Dakar og overta stafettpinnen, sier ekteparet Moskvil.