Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Acta-laget TimeOut Olden

Foto: Katarina Aabrekk

Det er arrangement noen helger for året med ulike happeninger og aktiviteter. På disse arrangementene er det opplagt slik at du kan være med på hele eller deler av opplegget. Opplegget er laget til av studenter og unge voksne fra Olden, Oslo og Trondheim på frivillig basis. Utsendinger fra Normisjon Sogn og Fjordane møtte lederne Espen Berge, Ole Andre Åbrekk og Miriam Slettebø:

   - Hvorfor startet dere opp med ungdomsklubb i Olden?
   - Som kristne er vi sendt for å elske vår neste, og vise Guds kjærlighet. Gjennom å gjøre det gir vi ungdommene en mulighet til å bli kjent med Jesus. TimeOut skal være en trivelig, alkoholfri arena hvor ungdom kan komme, ha det kjekt sammen, og være seg selv.

Bety en forskjell 
   - Hva er drivkraften for arbeidet?
   - Ønske om å kunne bety en forskjell i ungdommers liv er vår viktigste motivasjonsfaktor. Vi har alle egne erfaringer med hvor viktige kristne møteplasser har vært i egen oppvekst. Når mennesker tenker tilbake på hvem som har vært viktige i oppveksten, tror jeg ikke det er tilfeldig at mange peker på en eller annen ungdomsleder i oppveksten, som så og anerkjente dem. Kanskje kan vi få være slike personer for noen av våre ungdommer. Det som også er spennende med TimeOut er at vi får se at det betyr en forskjell for folk. Følelsen av å bety en forskjell er tydeligere her enn i studiebyene flere av oss holder til i til vanlig. I studentarbeid med flust av medarbeidere, lurer man fort på om det man gjør, skaper forskjell i noens liv.

   - Det gjør inntrykk når ungdommer åpner seg opp for oss og setter pris på at vi tar turen til Olden. Det gjør inntrykk når Solvangs folk stiller med hjemmelaga pizza til kveldene og heier oss frem, det gjør inntrykk når familien Åbrekk stiller med åpent hus og varter oss opp hver gang. Vi tror TimeOut arbeidet forandrer oss i like stor grad som det forandrer ungdommene.