Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

”Bibelen minutt for minutt”

Foto: Boe Johannes Hermansen

Fire dager senere, etter ca. 88 timer, er Bibelen lest fra perm til perm. Lesningen vil foregå natt og dag på Furuly, ved at to personer deler på å lese en time. – Vi trenger ca. 175 lesere, men de fleste av vaktene er allerede dekket før vi har kommet i gang, forteller Boe Johannes Hermansen i komiteen.

Han sier at det under lesningen vil bli anledning til å komme innom, sitte ned og lytte. Kaffe og noe å bite i vil stå klar både for leserne og tilhørerne. I tillegg til lesningen blir det en rekke arrangementer.

Startskuddet gikk altså onsdag kveld hvor tidligere vinner av ”Kvitt eller dobbelt” Kjell Høidebraaten deltok. Både Rådes ordfører René Rafshol og varaordfører Frederikke Stensrød startet med å lese de første 11 kapitlene i 1. Mosebok og koret ”Caritas” synger. Sokneprest Arne-Leon Risholm leder kveldssamlingen. Flere lokalpolitikere, Lars Olav Freim, Kari Koppang Fuglevik, Anita Backlund og Kjell Løkke, fulgte opp som bibellesere utover kvelden.

Bibelen på vei

Torsdag kveld inviteres det til møte med tema: Bibelen på vei videre. Bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsen og tidligere gen. sekr. i Bibelselskapet Stein Mydske er blant de som forteller om hva Bibelen betyr der kirken er en stor majoritet (Ukraina) og liten minoritet (Usbekistan).

Fredag på kveldstid blir det åpent hus med ungdom fra hele bygda, under ledelse av Mai-Britt Solberg. Her deltar et team fra Ungdom i Oppdrag. Etter møte og bevertning blir det film utover natten.

Lørdag formiddag arrangeres det familiemøte, hvor spesialprest Tor Ivar Torgauten og en gruppe fra Ekko medvirker. Det blir bibelquiz ved Ingvar Lyche og leder av samlingen er Arnt Johannes Hermansen. Søndagsskoler og barneforeninger er spesielt invitert.

Bibelen på scenen

Fra lørdag midt på dagen leser skuespiller Nils Ole Oftebro hele Matteusevangeliet.

Denne lesningen fortsetter med Skype-overføring som Ola Rusaanes er ansvarlig for. Her får vi møte Astrid og Terje Stenholt i Sjømannskirken i Aberdeen, Frøydis og Magne Aker i Skandinaviska Turistkyrkan på Gran Canaria og sentrale personer fra Rådes vennskapsmenighet i Türkös i Romania.

På kveldstid synger Halvor Kjerkreit bibelske salmer, før Tore Krogstad og Boe Johannes Hermansen gir en innføring i å be med Bibelen.

Bibelmaraton avsluttes søndag formiddag i Tomb kirke, hvor det holdes en felleskirkelig gudstjeneste med deltagelse fra alle menighetene i Råde: Den norske kirke. Frikirken, Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn, Pinsemenigheten Sion og Den frie evangeliske forsamling Klippen. Taler er synodeleder i Frikirken, Jarle Skullerud. Tomb Kammerskor og en lovsangsgruppe fra Frikirken synger.

Det blir kollekt og utlodning hele uken, og overskuddet av bibelmaraton vil gå til bibelspredning i regi av Bibelselskapet.

- Vi har tro på at dette blir et arrangement som vil sette Bibelen på kartet, sier en entusiastisk komité, bestående av Arne-Leon Risholm, Ingvar Lyche, Ola Rusaanes og Boe Johannes Hermansen.

- Bibelen er den mest solgte og leste boken i verden, også den viktigste for vår kultur, legger komiteen til.

Bildene viser glimt fra åpningsmøtet.