Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Rekordhøy søkning på bibelskolene

Gå Ut Senteret i Trondheim
Foto: Gå Ut Senteret

 – Bibelskolen i Grimstad har hittil fått over 145 søknader, som ligger langt foran tilsvarende periode i fjor. Særlig er det World Wide Walk-linja som drar inn søkere, forteller kontorsekretær Anne Henning. Her får man muligheten til å være halve skoleåret i et annet land, og komme tettere på en ny kultur. Av året er Cuba og Libanon/Egypt nye land studentene kan søke seg til, hvor man blant annet jobber med menighetsarbeid, og arbeid blant syriske flygninger.

Gå Ut Senteret som holdt til i Hurdal frem til 2015, nå er lokalisert i Trondheim, har siden starten i 1984 hatt fokus på internasjonalt arbeid og misjon. Dette står fortsatt sentralt, hvor Global disippel med 4,5 måned av skoleåret i et annet land, er den største linjen. Ørjan Tinnen, rektor ved skolen, forteller at når de åpnet for søking 1.desember, hadde de allerede fått 30 søkere. Antall søkere er mer enn doblet siden desember, med løpende opptak.

 – Det er særlig stort trykk på Sør-Amerika, med land som Ecuador og Paraguay. Vi staser også mye på Asia, og vi ønsker gjerne å sende studenter til landene hvor Normisjon allerede har utsendinger. I tillegg til landene hvor skolen har sendt studenter i mange år, er Tsjekkia nytt av året, fortsetter Tinnen. Han er optimistisk til at de skal få nok søkere også hit, selv om de fleste av studentene jo ofte ønsker seg til land utenfor Europa.

Acta Bibelskole i Stavanger består av linjene Bibelskolen og Lovsangskolen. I tillegg driver de IMI Institutt, som er en lederutdannelse på høyskolenivå. Undervisningen forgår i i hovedsak i Stavanger,  enten på heltid eller deltid, men fire ukers teamopphold i utlandet.
 – Lovsangskolen hadde rekordinnsøkning i fjor, og dermed færre søkere til Bibelskolen, forteller Johanne Diderichsen, administrativ leder for IMI kirken sine skoler. I år er det motsatt, med flest søkere til Bibelskolen; og til sammen 56 søkere på begge linjene.

For mer informasjon, og søknadsskjema til Normisjon sine bibelskoler:
www.bibelskolen.no
www.gus.no
www.actabibelskole.no