Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Fest og blest om Mali

Foto:

Tross vinterferie var storsalen i Normisjonshuset i Askim fullsatt av personer fra hele fylket. Vi fikk lytte til en fersk misjonsrapport, med mange spennende og oppløftende ingredienser.

- Landet er fattig, med høy barnedødelighet, mangel på veier, slanger og støv som eksempler. Men det er vidåpent for evangeliet, fortalte misjonærene, som har vært mange perioder i landet – helt fra 1982.

- I Mali slipper du snøskred og tynn is, men du må ha krigsforsikring for å oppholde deg der, sa Hilde og Alf, og fortalte om statskuppet i 2002 og følgende dette har fått for misjonsarbeidet.

De fortalte at Normisjon er engasjert både i evangeliserende arbeid, bibeloversettelse, lederopplæring, radioarbeid, kvinnearbeid og ulike prosjektrelaterte oppgaver. Det er svært få misjonærer igjen i landet fra Normisjon, så behovet for nye er stort.

På Bibelskolen som har sju-åtte lærere, inkludert misjonærer fra Kamerun, har det begynt 58 elever. Noen har sluttet og gått tilbake til hedenskapet. Men de fleste holder fast i troen og vokser som kristne.

Alf refererte apostelens ord om at Kristi kjærlighet tvinger oss. – Misjon kommer ikke av seg selv, men koster. Våk, kjemp, våg, vær modig. Å drive misjon er ikke å være dumdristig, men å våge.

- Vår dåp er ikke fullført før vårt oppdrag er fullført, fremholdt han.

- Vi kunne vært 100 misjonærer i Mali. Det er landsbyer vi ikke tør å gå til, fordi vi vet at vi ikke makter å følge opp menneskene der, om mennesker vender seg til Gud og det blir vekkelse. Vi er altfor få i forhold til de store utfordringene, påpekte misjonærene.

Hans Olav og Tove Omvik Aune bidro med to sangavdelinger under kvelden. Medlem i Misjonsforum, Arne Kjell Raustøl, ledet festen og forumets ”mor” Torill Bredeg orienterte om videre planer og overrakte blomster til Hilde og Alf. Komiteen som sto for kveldsmaten må også berømmes.

Nå vil det satses rundt et nytt engasjement for Mail, i tillegg til regionens fokus på Nepal. Ingen tvil om at starten var oppløftende!