Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Der to elver møtes

Etienne, tidligere kirkepresident i vår samarbeidskirke, EELM, snakket om utvikling.
Foto: Therese Glendrange

Hvert år møtes flere kirker og misjoner som arbeider inn mot folkegruppen malinké i Mali. Vi kommer sammen i en uke for å diskutere arbeidet, felles utfordringer og for å få undervisning om forskjellige temaer. I år var det lagt opp til mye tid i grupper. Det er spennende å kunne dele erfaringer og utfordringer med hverandre. De maliske pastorene kan kanskje se noen kulturelle løsninger som vi som kommer utenfra har oversett. 

Noe som jeg setter stor pris på med disse samlingene er at bønn har en stor plass. Hver dag deler de ulike kirkene utfordringer og glede. Vi takker for det Gud har gjort i året som ligger bak oss og legger fram for ham det vi er urolige for. Og så ber vi for hver enkelt kirken eller organisasjonen. I Mali har pastorene en sterk posisjon. De er litt "overmennesker" både i egne og andre øyne. Det er derfor ekstra sterkt å se dem knele ned foran Gud og mennesker å ta imot forbønn for det arbeidet de står i. Det tror jeg er noe som er litt unikt for denne gruppen. 

Nettverkssamlingen ble avsluttet med en dag med bønn og faste. Det er interessant hvordan til og med hva vi ber om er påvirket av kulturen vi lever i. Bortsett fra det vanlige, sykdommer, utfordringer i jobben osv, var det også en egen bolk viet bønn for folk som var besatte. Uten noe dramatikk eller overdrivelse. – Be gjerne for en ung dame i menigheten vår. En dag gikk hun under et tre og møtte en høy lys mann. Uttalelsen blir fulgt av hoderisting og lyden når de unisont drar pusten mellom tennene i et tegn på beklagelse og misbilligelse. Det er bare jeg som ikke skjønner umiddelbart hva som skjer dersom man går under et tre og møter en høy lys mann. Men det er reelle historier og en del av folks hverdag. 


Diskusjon og deling av erfaringer i grupper på nettverkssamlingen. Foto: Therese Glendrange

Samlingen ble i år holdt i Bafoulabé. Bynavnet betyr «to elver møtes». Der møtes den hvite og den svarte elva og renner videre som Senegal-floden. En av deltakerne kommenterte at på samme måte som med elvene, var vi her hvithuda og svarthuda som rant sammen til en elv i et arbeid for den samme Herren. Det kan bli en hel andakt av sånt!