Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Akutt nødhjelp til Rohingya-folket

Sekker med ris, klare til å deles ut.
Foto: Partners Relief and Development, Thailand

Rohingya-folket som bor mellom Burma/Myanmar og Bangladesh er et av verdens mest forfulgte folkeslag. Siden 2012 har ca 140 000 internflyktninger bodd i provisoriske flyktningeleirer i delstaten Rakhine i Burma/Myanmar. 

Høsten 2015 var situasjonen særlig kritisk for Rohingyane, da flere av leirene var ødelagte av oversvømmelser. I tillegg var flere av de få drikkevannskildene ubrukelige, og Verdens Matprogram (WFP) hadde begrenset sine matrasjoner. Ca 40% av de 140 000 som bor i leirene var heller ikke blitt registrert som flyktninger, og fikk dermed ingen matrasjoner eller annen hjelp.

Normisjon ba derfor om hjelp til å støtte den desperate situasjonen Rohingya-folket befant seg. Støtten ble kanalisert gjennom organisasjonen Partners Relifef and Development, som allerede er godt etablerte i regionen.

Pengene som ble samlet inn har i stor grad gått til nødhjelp for å dekke akutte primær-behov. I tillegg til nødhjelp, har man også jobbet med noen mer langsiktige løsninger, som går parallelt med nødhjelpen. 

Pengene som ble gitt i gave til prosjektet har bidratt til:

  • Utdeling av 63 000kg (1260 sekker) med ris.
  • Bygging av 13 vannpumper for å møte etterspørselen etter rent drikkevann.
  • 550 bambusplanker, til å bygge nye gjerder.
  • Utdeling av av frø til å dyrke grønnsaker.
  • Penger til byggning av et community center.
  • 280 notatbøker til skolebarn.
  • Bygging av 18 toaletter.


Kvinner som har fått ris og litt grønnsaker til seg og sine familier. Foto: Partners Relief og Development. En av de få vannkildene i et av områdene før de fikk ny vannpumpe. Foto: Partners Relief and Development.


Testing av ny vannpumpe, og rent vann kommer til syne. Foto: Partners Relief and Development.

For noen er det å få hjelp i tide et spørsmål om å leve eller dø.
Takk til alle som har vært med å gi en gave for å hjelpe Rohingya folket, og bidratt til å så håp inn i en desperat situasjon.