Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Prisbelønnet boken «157 bønner»

Foto: Sunniva Vikan

– Fra starten av dette prosjektet, så visste vi at det estetiske arbeidet ved denne boken blir ekstra viktig. Folk må bli glad i boka bare av å holde i den og bla i den. Det er tross alt en bruksbok! Derfor kontakta vi creme de la creme, de fantastisk flinke jentene i Minsk, med Marte Espevik som prosjektleder. Vi er utrolig takknemlig for å ha hatt de med på laget, fra idéfase og helt frem til det endelige produktet. Og det er utrolig gøy at arbeidet de la ned nå blir verdsatt, sier redaktør for boken Johne Stødle. 

Prisen henger høyt. Det er designernes Gullruten og har blitt utdelt siden 1933. Grafill som har stått bak prisutdelingen siden 90-tallet er en anerkjent interesseorganisasjon som samler rundt 1 300 fagfolk og studenter som jobber med visuelle uttrykk. 

Stolte prisvinnere i byrået Minsk. Fra venstre Kathrine Winther Løkke, Jenny Solem Vikra og Marte Espevik. Foto: Sigrid Flesjå Olsen

– Prosjektet har fra start til slutt vært veldig spennende. Minsk var så heldige å bli tatt inn tidlig i prosessen og jobbe tett på redaksjonen før mye av innholdet var ferdig. Vi har kommet med våre innspill sett fra et designperspektiv, som gav føringer for innhold og redaktør Johne Stødle tok mange modig valg underveis. Uten så mye tillit, frihet og godt samarbeid med redaksjonen hadde nok ikke boken sett ut slik den gjør, sier designer Marte Espevik i Minsk design som er veldig glad for tildelingen av prisen. 

Juryens for Årets vakreste bøker sier følgende om boken: «Den både spiller på og bryter med konvensjonene innenfor dette segmentet, noe som kan appellere til en yngre lesegruppe. Bruk av klassiske karakteristikker i materiale, produksjon og format som samtidig bryter med moderniserte gamle ikoner og typografi. Gjennomgående fine illustrerte og typografiske detaljer.»

– Denne prisen bekrefter hva vi allerede visste: 157 bønner er en bok ikke bare med fremragende innhold, men også med fremragende design. Det enkle og rene designet er med på gi den «roen» som gjør boken så god som hjelpemiddel i bønnelivet, sier Acta-leder Kristian Sveinall Øgaard. 

Og har du ikke boken allerede så kan du kjøpe den i Actas nettbutikk her!