Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kristen radio i Mali

Radioarbeidet i Mali fører til at flere får høre om den kristne tro.
Foto: Ole Halvorsen

- Det er utfordrende å komme seg til alle landsbyene via landeveien og radio blir derfor en veldig viktig kommunikasjonskanal for landsbyene. Her lager vi radioprogram på minnekort som vi sender ut til de forskjellige radiostasjonene i landsbyene med jevne mellomrom. På den måten får vi budskapet ut i distriktene, forteller Adama Bah som er både kristen leder og radioprodusent. 

Malis befolkning er overveldende muslimsk og landet har under 1% evangeliske kristne. Normisjon har jobbet i landet siden 1981 og jobber hovedsakelig blant folkegruppene fulani, malinke og kassonke. 

- Vår visjon er å opprette en egen radiostasjon på bibelskolen, som kan berike elevene og lære de å formidle gjennom radio. En radio som kan formidle det gode budskap, som kan spre kunnskap og som former mennesker. For i dagens verden ser vi at alt styres av media, sier Bah. 

Utsending Alf Halvorsen forteller at politiske uroligheter gjør tildelinger av radiofrekvenser vanskelig i Mali men Halvorsen fortsetter å drømme med de lokale lederne. 

Se film fra radioarbeidet her: