Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Horisont/Løp for livet

Foto: Acta region VeBu

En dag for alle generasjoner

Under HORISONT skal vi å sette fokus på det diakonale, humanitære og misjonale arbeidet vi driver i Norge og i Bangladesh. Gjennom Løp for livet skal vi samle inn penger til to prosjekter: Like mye verdt og Leir for alle.

Like mye verdt

Barneekteskap er svært utbredt i Bangladesh og det er ikke uvanlig at jenter helt ned i 10-14 års alderen giftes bort og får barn. En tredjedel blir gift før de er 15 år! Moren til Arifur Rahma var en av dem som opplevde dette. En dag hun kom hjem fra skolen fikk hun vite at hun skulle i bryllup – sitt eget. Moren var da 11 år! Arifur forteller om sin mor, at hun flere ganger sa til ham og søsteren hans: ”Hvis jeg hadde utdannelse, kunne jeg ha funnet  jobb og støttet dere to. Men jeg var uheldig. Jeg ønsker ikke at noen kvinne skal være like uheldig som meg.” Arifur kommer på Horisont og vil dele sin mors historie. 

Tashmina ble nesten giftet bort når hun var 15 år gammel. Heldigvis reddet en selvhjelpsgruppe henne som Normisjon støtter. Tashmina drømmer om å bli lærer. Vi liker å kalle henne Malala fra Bangladesh.  

Vår organisasjon har fokus på utdanning og støtter over 1200 elevers utdannelse i Bangladesh. På Martin Luther College, som vi driver i hovedstaden Dhaka, er 50% av studentene jenter. Normisjon og Acta driver også flere jenteinternater i Bangladesh. Gjennom Løp for livet skal vi løpe/ samle inn penger til dette prosjektet.

Leir for alle

 

Mer enn 90000 barn og unge lever under det som defineres som barnefattigdom i Norge. Mange opplever en tøff og vanskelig oppvekst, der de ofte faller utenom  fellesskapet. Ferier er spesielt utfordrende. Annerledesheten og ensomheten blir ekstra synlig når man faller utenfor det fellesskapet, der ”alle” kan fortelle om gode ferieminner og ferieturer. Gjennom leirarbeidet ønsker vi å gjøre noe med dette. Det finnes ulike støtteordninger, slik at flere kan reise på leir, og vi ønsker selv å ta i et tak, slik at enda flere kan tilbys gratis leir hos oss i sommer. Vi ønsker også i større grad å integrere flere av våre nye landsmenn på leir. Vi samler/ løper inn penger også til dette prosjektet.

Det som løpes/ samles inn under Løp for livet deles likt mellom de to prosjektene.

Skaff egne sponsorer

Meld deg på som løper på Løp for livet.
Du kan melde deg på ved å trykke HER
https://docs.google.com/forms/d/19Y24c8aDgL9mVxl1-OvvZfzF2Nf3QQwAPU60zv4muhM/viewform?c=0&w=1 

Som løper, enten du løper eller går, så skaffer man selv egne sponsorer til sitt løp. Ta kontakt med venner, familie, kollegaer, treningspartnere m.m. Utfordre dem til å støtte deg med enten et enkeltbeløp for hele løpet eller et beløp pr.runde du løper. Løypa er på ca.425 meter og det løpes i 30 minutter.

I fjor løp 22 personer (vi skal bli mange flere i år) og de 22 samlet inn kr.50.000,-

Program for dagen

Kl.11.00-12.30:         Gudstjeneste

Kl.11.00-18.30:         Kids Camp

Kl.12.30-15.30:         Middagsbuffet

Kl.14.30-14.50:         Barnas løp (5-10 år)

Kl.15.00-15.30:         Løp for livet

Kl.16.30:                   Avduking av nytt treffpunkt

Kl.17.00:                   Horisont

Kl.19.00:                   destination: x

Velkommen til en meningsfylt dag på Strand, en dag for alle generasjoner.

Les hele brosjyren for arrangementet her!