Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Det gode blikket

Aud Vihovde Hoftun og Edel Iren Åse under temakvelden på Stemnestaden.
Foto: Kørner Høie

Gjennom livsnær undervisning ved Edel Irene Åse fikk vi høre om hvordan erfaringer med krenkende ord eller handlinger, avvisning og mangelfull bekreftelse kan skape usikkerhet og behov for tilbaketrekning. Dette kan forårsake utvikling av skam-følelse - at der er sider ved en selv man skammer seg over og ikke vil at andre skal se. Hun oppmuntret til å bli kjent med seg selv som liten og få kontakt med det sårede barnet som lengter etter kjærlighet og anerkjennelse. Å møte noen som tåler det sårbare barnet og er i stand til å ta imot det, er helt avgjørende. 

Gjermund Lygre underviste videre om "Guds nådige blikk" som den sterkeste motkraft mot skam. Gjennom eksempel fra Bibelen, fikk vi se hvordan erfaring av å bli sett og anerkjent av Gud, førte til at mennesker kunne reise seg opp til frihet. Nåde ble beskrevet som : "Sannhetens øyeblikk uten forakt". Mange uttrykte takknemlighet for en fin kveld der viktige, men sårbare sider ved livet ble løftet fram på en respektfull og troverdig måte. Rammene rundt det hele var velduft med nybakt gjærbakst fra kjøkkenet og blomster i friske vårfarger.

Kvelden var et samarbeid mellom Førresfjorden menighet, Normisjon og Fermate. Vi planlegger å komme tilbake med en ny samling til høsten.