Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Jordskjelv i Ecuador

En kvinne gråter mens redningsarbeidere jobber bak henne i byen Pedernales søndag.
Foto: Josep Vecino / Abaca / NTB scanpix

Oppdatert onsdag 20. april 

Ifølge United States Geological Survey (USGC) lå episenteret sør-sørøst for byen Muisne og flere nyhetsbyrå melder om store ødeleggelser langs kysten i Ecuador. Myndighetene i landet opplyser at det er flest bekreftet omkomne i byene Manta, Portoviejo og Pedernales. 

Normisjons utsendinger Åse Røsvik og Odd Magnus Venås med familier har meldt at de er trygge. Katastrofen er den verste på over 70 år ifølge president Rafael Correa. Våre ansatte jobber nå på spreng for å finne de beste måtene å hjelpe de som er hardest rammet. 

Skolen i Tambo, Mushuk Kawsay er langt unna episenteret for jordskjelvet og ikke rammet. Elevene samler inn nødproviant til jordskjelvsofrene som distribueres via det offentlige hjelpearbeidet. 

- Dette er dramatisk for store deler av kystbefolkningen, og også for Ecuador som nasjon. Det blir gjort en kjempeinnsats for å nå fram med nødhjelp , legehjelp og opprydding. Og deretter starter gjenoppbygginga. Solidariteten gir håp midt i det håpløse, sier direktør Åse Røsvik fra Ecuador. 

Det er viktig å omslutte landet i bønn.

Måter å bidra økonomisk på:

1. Benytt kontonummer 1503 02 13537 og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265.

2. Send SMS med kodeord Ecuador til 2160 (200kr.)

3. Vipps ønsket beløp til Normisjon og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265. Skriv gjerne også ditt navn og adresse på Vipps for mulighet for skattefradrag.

4. Gi med kort her