Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Nødhjelp på vei ut i Ecuador

Nødhjelpskolonne på vei for å nå jordskjelvsofre.
Foto: Odd Magnus Venås

På mandag og tirsdag jobbet store og små i kirken Noas Ark i Guayaquil på spreng for å sortere nødhjelp som skulle bli med ut til jordskjelvsofrene. Mange av de unge som ikke kan være med ut i områdene (aldersgrensen for det er 24 år) jobbet hardt for å bidra på sin måte.   

 

Mat, vann og klær er de mest preserende behovene for menneskene som har mistet alt i jordskjelvet. Her sorteres klær i Noas Ark i Guayaquil.

Fra Cuenca nord-øst i landet kom en hel lastebil med nødhjelp. Den kristne skolen Bilingue og våre samarbeidsmenigheter i Cuenca hadde bidratt til nødhjelpssendingen. 

Teamet i bønn før turen. De visste at det ville komme sterke inntrykk. Flere hjelpearbeidere hadde allerede returnert til Guayaquil og mange fikk en psykisk knekk på turen. Flere forteller om at lukten av død sprer seg i mange områder da hovedfokuset har vært på å finne levende i ruinene og ikke å hente ut omkomne. 

Normisjons folk reiste i en stor kolonne med mange redningsarbeidere, hjelpearbeidere og nødforsyninger. Ødeleggene de møtte gjorde inntrykk. 

- Da er vi i ferd med å roe ned for kvelden etter en heftig dag. Sterke inntrykk, glede og samtidig mye desperasjon. Fikk delt ut og besøkt ulike steder. Nå har vi stoppet for kvelden ikke så langt unna episenteret. Et strandparadis gjort om til en slagmark, uten elektrisitet, store ødeleggelser og usikre gater. Men med mennesker som ikke vil gi opp, og som allerede kjemper for å få livet tilbake til det normale, forteller utsending Odd Magnus Venås. 

Teamet er fremdeles på tur. Vær med å omslutt de i bønn. 

Måter å bidra økonomisk på:

1. Benytt kontonummer 1503 02 13537 og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265.

2. Send SMS med kodeord ECUADOR til 2160 (200 kroner)

3. Vipps ønsket beløp til Normisjon og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265. Skriv gjerne også ditt navn og adresse på Vipps for mulighet for skattefradrag.

4. Gi med kort her