Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tøffe dager etter jordskjelvet i Ecuador

Mange må sove ute etter jordskjelvet i Ecuador.
Foto: Odd Magnus Venås

I løpet av de første 36 timene etter jordskjelvet som rammet landet lørdag 16. april var det 200 etterskjelv, skriver den internasjonale nyhetsleverandøren Vice news. Etterskjelvene har ikke stoppet og Venås forteller at dette er en sterk påkjenning for innbyggerne.

Byer i ruiner

 

Byen Pedernales i Ecuador er så ødelagt etter jordskjelvet at man vurderer å flytte hele byen ved siden av der den nå ligger i dag. Byen har 50 000 innbyggere
– De fleste i de rammede områdene sover ute på grunn av frykten for flere skjelv, forteller Venås. 

Direktør Åse Røsvik bekrefter det samme.
– Jeg har snakket med pastor Ruben fra Manta, en av de største byane som er hardt ramma. Han forteller om to familier fra menigheten som har mistet alt. Tretten personer sover under åpen himmel på et jorde. De skifter på å holde vakt mot tyver som kan lure i mørket.  Bydelen de to familiene bodde i er totalskadd og avstengt. Området stinker, forteller Ruben.

Står sammen

– Nå prøver de å dele mat og oppgaver, og samler seg i kirka for å holde motet oppe men selv sterke menn bryter sammen i gråt forteller pastoren. Selv stiller han som frivillig når nødprovianten blir delt ut fra universitetet. Mange takker Gud for at de er i live og støtter seg til kirke og tru for å finne styrke, forteller Røsvik som er imponert over samholdet og solidariteten blant Ecuadorianerne. 

Traumatiserte barn

 

Venås har vært på besøk i de hardt ramma områdene med nødhjelp og vært vitne til traumatiserte barn som trenger både aktivisering og bearbeiding av traumer i tillegg til nødhjelp. 

– Vi traff en familie i Canoa med far og tre barn som hadde mistet sin mor. De bor nå ute i skogen under svart plastikk på noen madrasser. Vi dannet en bønnering rundt de, og jeg ble bedt om å be for familien. I en slik situasjonen må vi være med å be for de som er så hardt rammet, og forplikte oss på å hjelpe de gjennom menighetene i området, sier Venås.  

Alle foto: Odd Magnus Venås

Gi en gave til Ecuador:

1. Benytt kontonummer 1503 02 13537 og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265.

2. Send SMS med kodeord ECUADOR til 2160 (200 kroner)

3. Vipps ønsket beløp til Normisjon og merk beløpet med "Jordskjelv i Ecuador" eller prosjektnummer 12277265. Skriv gjerne også ditt navn og adresse på Vipps for mulighet for skattefradrag.

4. Gi med kort her