Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sykehusinnflytting og ærestitulering

Det røde båndet klippes til sykehuset av en av de gravide som bor på mødreventehjemmet.
Foto: Kristin og Erik Bøhler

Sykehusutbyggingen har pågått over flere år og det var med stor glede at man åpnet hovedbygningen ved sykehuset.

- Det vil gjøre arbeidet vårt mye bedre, og mye lettere. Dette har vi sett fram til i mer enn sju år. Og i dag, 27. april 2016, kunne vi endelig flytte inn. Riktignok bare i de to øverste etasjene, fordi 1. etasje trenger nytt gulv før vi kan begynne å bruke det. Men vi regner med å kunne flytte inn der også i løpet av 1-2 uker, forteller Kristin og Erik Bøhler fra Okhaldhunga. 

Etter at det røde båndet ble klippet ville alle inn og se den nye bygningen. 

Den nye sykehusbygningen øker kapasiteten ved sykehuset fra 32 til 50 sengeplasser noe som er sårt tiltrengt. Økt infrastruktur i distriktet har ført til at stadig flere kommer til sykehuset som er det eneste sykehuset tilgjengelig for vel 200 000 mennesker som bor i Okhaldhunga distrikt og nabodistriktene. Kapasiteten har lenge vært sprengt men sykehuset kan nå glede seg over nye sengeplasser. 

De gamle, men velfungerende kuvøsene til premature barn har flyttet inn i den nye sykehusbygningen.

- Vær med å takke for den velsignelsen dette er, først og fremst for pasientene her, men også for hele befolkningen i Okhaldhunga Distrikt og områdene rundt, og for oss som jobber her, oppmunter ekteparet Bøhler. 

En gutt med stygge brannsår ble en av de første pasientene ved barneavdelingen.  

Æresdoktor 

På samme dag som innflyttingen ved sykehuset, fikk Erik Bøhler en annen gledelig nyhet. I en e-post fra Norsk Barnelegeforening fikk han fortalt at styret i foreningen hadde besluttet å utnevne Erik som æresmedlem i Norsk Barnelegeforening. 

- Vi vil på denne måten få vise deg vår respekt og beundring for ditt internasjonale engasjement innen barnehelse, både gjennom praktisk arbeid, vitenskap og undervisning, skriver Ingebjørg Fagerli, leder i Barnelegeforeningen. 

Erik Bøhler fikk gratulasjoner for ærestittelen av resten av staben i Okhaldhunga. Kristin og Erik Bøhler har akkurat påbegynt sitt 13. år som stab ved sykehuset. 

Hedersbevisningen fra Barnelegeforeningen utdeles vanligvis under festmiddagen på Norsk Barnelegeforenings vårmøte, som er i Hammerfest 2. juni.

- Dette var jo en spesielt hyggelig dag å få en slik nyhet og Erik ble bekranset og gratulert før snoren ble klippet. Vi opplever jo alle at arbeidet i Okhaldhunga er sett og verdsatt så hele staben tar del i gleden, forteller Kristin Bøhler. 

STØTT ARBEIDET I OKHALDHUNGA: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Sykehuset i Okhaldhunga"
3. Gi med kort her!