Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sju døpt i Trondheim

Felix Hepsøe (4) var en av de fem som ble døpt i bakgården til Salem Menighet av pastorene Arne Christian Rokseth og Jann Even Andresen. Menigheten bivånte det hele.
Foto: Ørjan Tinnen

– To spedbarn ble døpt under gudstjenesten, og fem ble døpt i bakgården den søndagen, forteller Rokseth. Han sier at de for aller første gang hadde fått lånt et dåpsbasseng som de plasserte i menighetens bakgård.

Barn på taket

– Tidligere har vi brukt å låne basseng for å døpe med full neddykking, men det ble veldig spesielt nå som vi hadde basseng selv. Alle generasjoner var samlet, og noen av barna hadde klatret opp på taket av kontorbygget for å følge med derfra, mens andre tittet ut av kontorvinduene, sier Rokseth. Han forteller at det ble en spesiell stemning, og at hele menigheten var svært begeistret.

Selv synes pastoren det var veldig kjekt.
– Vi kom tett på de vi døpte, og det hele var en flott opplevelse, sier Rokseth om dåpshandlingene.

– Vi har flere konfirmanter i år som ikke var døpt. Derfor ble det altså først dåp for de. Noen av søsknene til konfirmantene ble også døpt, sier Rokseth om de som ble døpt den dagen. Nå får pastoren forespørsel om flere dåpshandlinger i bassenget i bakgården.
– Men da må de ikke være døpt fra før, vi praktiserer ikke gjendåp. Døpt er døpt.