Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Vivo begjærer seg konkurs

Foto: Vivo

- Dette er svært beklagelig, men selskapet kan ikke drives for kreditors regning når det ikke er økonomisk grunnlag for videre drift, sier styreleder i Vivo, Tor Odd Berntsen.   

Bokhandlerkjeden Vivo har i flere år vært i en svært vanskelig økonomisk situasjon og det har vært jobbet hardt for å oppnå lønnsomhet for bedriften. Normisjon (eier 85 %) har i løpet av våren 2016 tilført Vivo 4,25 millioner kroner i frisk kapital for å holde virksomheten i gang, i håp om å finne en varig løsning for videre drift. Det skjedde ikke og begjæringen om oppbud ble sendt Skifteretten mandag.

- Dette er først og fremst veldig trist – for kunder, for ansatte og for NLM og Normisjon som eiere. Vi har et sterkt ønske om at det skal være en bokhandelkjede i Norge som ønsker å lede an i salget av kristen litteratur. Men etter en lang periode med intens jobbing internt i Vivos strukturer og i eierorganisasjonene, har vi ikke klart å finne en vei ut av de økonomiske utfordringene, sier generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Vivo har i lengre tid slitt med underskudd og hadde i 2015 et underskudd på om lag 3,7 millioner kroner. Fram til 1. mars i år har bokhandlerkjeden tapt ytterligere cirka 2 millioner kroner.