Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Latterlig billig vann

Tre personer går gjennom kassebøkene for å finne ut summen som er kommet inn i løpet av måneden.
Foto: Therese Glendrange

Møtene er en lidelse, eller muligens bare en tålmodighetstest. Forrige møtet varte i 2 ½ time, enda vi ikke hadde saker å diskutere. Vi teller penger og regner. Hvor mye blir det til sammen? Det er tre personer som følger med på hvor mye som skal ha kommet inn og ofte (alltid) kommer de fram til ulike summer. Det er snakk om kanskje fem kroner i forskjell, og så må vi ta hele måneden om igjen og regne inntektene dag for dag. Jeg får lyst til å protestere og si at det er da ikke så nøye med noen kroner. Men jeg holder meg i skinnet. For det er nøye! Og det er viktig å være nøye, sier direktør i Mali, Therese Glendrange. 

Når vi endelig har funnet ut hvor mye som er kommet inn, skal vi finne ut hvor mye som er tiende til kirken. Resten deles på to hauger, en til investeringer i kirken og en til reparasjon av vanntårnet. Mens vi gjør disse matematiske øvelsene, sitter noen og teller opp kassen. For å sikre at det er samme sum i kassen og på papiret, telles alle pengene på hvert møte. Når man skal telle til, la oss si, 120 000 f cfa, og man har veldig mange 10 øringer og 25 øringer, så tar det sin tid, forteller Glendrange.


Selv om menigheten selger vann latterlig billig, så blir det litt penger i kassen. I april fikk menigheten inn rundt 1700 kr. 


Man skal holde tungen rett i munnen for å få det helt riktig

Men det er gledelig å se at det som sitter i styret tar oppgaven alvorlig. Selv om de ikke har noe erfaring fra før, så klarer vi alltid å finne løsninger på utfordringer, selv om det kan bli litt hett i mellomtiden. Og fruktene har begynt å synes: pastoren får ordentlig lønn, koret fikk ordentlige korkapper til påske og nå holder de på å bygge et ekstra rom på pastorboligen.