Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Bhutans statsminister roser Normisjons arbeid

Foto: Normisjon

Da Normisjons internasjonale leder, Dag Håkon Eriksen, traff statsministeren i Bhutan nylig, sammen med Digni og DPAB (Disabled Persons Association of Bhutan), skrøt statsminister Tshering Tobgay av arbeidet som Santalmisjonen og Normisjon har drevet i landet. Dette forteller Eriksen fra besøket.

– Under møtet delte statsministeren gode minner fra den gang han gikk på kristen skole drevet av presbyterianerne. Han husket spesielt godt bibelundervisning
med lignelsene og salmesang i kirken, sier Eriksen. Som ung holdt også statsministeren en preken i kirken over temaet nestekjærlighet og forholdet mellom buddhisme og kristendom.

Bedre forholdene for funksjonshemmede
Eriksen fikk også være med på å snakke med statsministeren om situasjonen i Bhutan for mennesker som lever med funksjonshemninger, og hva som kan gjøres for å bidra til å bedre forholdene for denne gruppen. Det var i den forbindelse at statsministeren sa at Normisjon er med på å gjøre Guds arbeid i landet.Statsministeren har også publisert tekst og bilder fra besøket på sin Facebook-side der han særlig taler vel om Einar Kippenes sin innsats i Bhutan. Nordmannen er tidligere utsending og nåværende prosjektrådgiver i Normisjon. Han har i over 40 år lagt ned en betydelig innsats i landet hvor misjonering er forbudt og kristendommen ikke må forkynnes. Til tross for dette har norsk misjon hatt en viktig rolle i bekjempelse av spedalskhet og i arbeidet for blinde og synshemmede.

Nå har Kippenes og Normisjon fått hederlig omtale av statsministeren.