Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kristiansand bedehus blir til Norkirken

Kristiansand bedehus ble interimkirke etter domkirkebrannen i 1880. Nå blir det menighet igjen.
Foto: Hilde Halvorsen

Det er resultatet av en prosess som har pågått siden april i fjor.
 
– Vi blir hverken kirkesamfunn eller trossamfunn, understreker pastor i Kristiansand Normisjon Erik Albert. –Men vi blir en menighet, og det er noe vi i praksis har vært lenge for alle de som har regnet Bedehuset som sitt åndelige hjem.

Det er viktig for Erik at Bedehuset i byen blir et fellesskap som er relevant og interessant, ikke minst for folk som er yngre enn han selv. I våre dager ønsker de fleste å ha alt på en plass.

– Utgangspunktet vårt er positivt, fastslår Erik. Vi snakker ikke om en frustrasjon over – eller reaksjon på det som skjer i Den norske Kirke. Vi ønsker å være bibelske og å være et åndelig hjem for gamle og nye medlemmer». Foreningen har allerede gått gjennom en M4-utdannelse over to år. Statusendringen fra forening til menighet, er en naturlig konsekvens av dette. Utviklingen i Den norske kirke den aller siste tiden, gir i tillegg ikke mindre grunnlag for en slik endring.

Av 150 medlemmer er 20 meldt inn siste året. Det er folk i alle aldre. Samlingene vil fortsette å være hver søndag kveld. Vanlig fremmøte er mellom 60 og 70. Erik gleder seg over at kjernen er blitt stadig større og at nærmere 50 medlemmer har en eller annen tjeneste i menigheten.