Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Utdannelse som nytter

Lahanti jobber for å rekruttere elever til den nye skolen og lykkes godt. Foto: Lahanti Institute of Multiple Skills
Foto: ESAF

149 av disse kom fra fattige familier og 10 fra middelklassen. Skolen retter seg inn mot frafallselever. Elevene har ofte måttet slutte på skolen fordi de må jobbe på gården hjemme eller ikke hatt råd til skoleuniform eller skolemateriell. Ved å gå praktiske kurs er elevene med på å produsere varer som kan selges på markedet og dermed betaler de skolepengene med denne fortjenesten.

Det er 12-månederskurset som er mest populært. Her lærer elevene IT, grafisk design, klesdesign, digital fotografering og film. I tillegg har skolen mange 6 månederskurs, blant annet i tekstil og søm, som også er populære fag.
– Utfordringen for mange elever i dette området er at de har utdannet seg til arbeidsløshet gjennom utdanningsløp som ikke er attraktive på arbeidsmarkedet i India. Gjennom Lahanti Insitiute of Multiple skills får de utdanning i praktiske fag hvor det er stor etterspørsel etter arbeidskraft.

Evangelical Social Action Forum (ESAF) som driver skolen, har i tillegg et stort nettverk som gir elevene praksisplass, forteller prosjektrådgiver Jacob Smørdal. I 2016 jobber skolen med å rekruttere flere elever og ønsker å tilby enda flere kurs. 

Kompis, fastgivertjenesten for unge, støtter også Lahanti Institute of Multiple Skills.