Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Lokal evangelist

Nyama Dembele er lokal evangelist i landsbyeb sin. Sånt blir det gode nyheter av.
Foto: Alf Halvorsen

Da Normisjon og den lutherske kirken kom i kontakt med landsbyen hans, oppdaget vi raskt at Nyama var et godt lederemne. Men pliktene hjemme overfor kone, fem barn og en stor jordbruksavling, gjorde bibelskolegang vanskelig for ham å jobbe som pastor.

Dessuten var kona hans ikke en bekjennende kristen. Amulettene rundt halsen hennes bekreftet også det. De fire yngste barna var heller ikke døpt, kanskje på grunn av den baptistiske påvirkningen. Hans første ønske var derfor at disse måtte bli døpt. Dette året begynte med at barna ble døpt på årets andre søndagskveld. Det var ingen tvil om at de ville tilhøre den Jesus som faren deres bekjente. Mor ble utfordret til å følge Jesus, hun også. Ti dager etter barnedåpen ble det voksendåp på den samme gårdsplassen. En pent kledd Kumba hadde allerede kastet alle amulettene.

En slik nykristen familie trenger en far som bor hjemme. Utdanning av lokale evangelister har vi opplegg for, så nå er Nyama i gang. På søndag syklet han til første gjennomgang av en ukes hjemmestudier om bønn. Samme kveld har han noe å dele med de andre kristne i landsbyen.