Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Alpha leder til Gud

Nasjonal lederkonferanse i IMI-kirken i januar ble avsluttet med Alpha-middag. Konferanser som dette utruster til nye kurs.
Foto: Helge Brunstad

Nylig gikk jeg av toget i en by, og satte meg for å spise kinamat før en avtale. Servitøren spurte om jeg var der på jobb, og jeg bekreftet. Jeg begynte å si litt om Alpha, men det ble for mange vanskelige ord for den smilende kinesiske damen. Da jeg skulle gå, ga jeg henne «Hvorfor Jesus?», og spurte om hun ville ta imot det lille Alpha-heftet. Hun nikket, og vi fikk prate litt om å bli ledet til tro.

Nå er det ikke alltid enkelt å snakke om vår tro på Jesus. For hva skal jeg si? Hvordan skal jeg ordlegge meg? Jeg ønsker jo å bli oppfattet som åpen og positiv, men frykter kanskje å bli avvist og at fine relasjoner kan bli forstyrret.

Tydelig og skånsomt

Alpha er et godt hjelpemiddel til dette. Kurset forteller hvem Jesus er, og vil føre våre naboer, venner og sambygdinger inn i menighet og forsamling på en tydelig og samtidig skånsom måte.

Mange kjenner Alpha etter mer enn 20 år i Norge, og det fungerer fint med oppdaterte kurshefter osv. Men det er også veldig enkelt å arrangere Alpha med de nye filmene som er produsert for både ungdom og voksne. Vi arbeider med norske tekster til disse, og vil at de skal kunne brukes som del av den globale kampanjen som rulles ut fra september, der mange land starter Alpha noenlunde samtidig.

Alpha-pioneren Nicky Gumbel er sokneprest i Holy Trinity Brompton i London, der Alpha først startet. Han sier «det er når vi har «brukt opp» menighetskjernen at Alpha virkelig begynner». Jeg tror vi må be Gud om å lede oss til å snakke om Jesus også utenfor trygge og vante miljøer. Ved å invitere til Alpha er vi med på å legge til rette for at flere får et møte med Jesus, og slik kan forsamlingen vokse.

Hvordan realisere drømmen?

Vår drøm er at landet vårt skal re-evangeliseres; at alle i Norge skal få en sjanse til å se hvem Jesus er. Vi vil se menighetene bli fornyet og levendegjort, og samfunnet forvandlet.

Alpha Norge skal ikke betjene kun noen få, spesielt interesserte. Alle kristne og alle menigheter i alle trossamfunn og alle organisasjoner er invitert til å være med! La oss kjøre Alpha, samlivskursene og foreldrekurset, men også gi arbeidet økonomisk handlingsrom.

Normisjon Rogaland er stolt vertskap for Alpha Norge. Gang på gang viser styret og ledelsen sin begeistring over at hele landet tar kursene i bruk. Vi har i 2016 lansert et program vi kaller «Alpha-partner». Vi har klar en «partnervideo», og regionstyret har stilt til rådighet midler til en egen prosjektleder eller koordinator for en periode fremover.

Alpha-partnere vil få en tettere relasjon til arbeidet fordi vi jevnlig vil fortelle om hva som skjer, invitere til konferanser i Norge og i London, og arrangere egne partnersamlinger. Både enkeltpersoner og menigheter inviteres til å bli partnere. Alpha-partnere gir et fritt valgt beløp på 300 kroner og oppover pr. måned til utvikling av arbeidet i Norge. Det gis skattefradrag på gavene utfra vanlige regler. Menigheter gir et avtalt beløp årlig.

Hittil har 40 enkeltpersoner og én menighet blitt partnere. Et stort antall Alpha-partnere er nødvendig, for dette blir vårt grunnlag for å nå drømmen. Alle dere som vil bli Alpha-partner kan sende epost til partner@alphanorge.no eller kontakte regionkontoret i Rogaland for brosjyre.

Det viktigste ordet

Hvilket ord på fem bokstaver er viktigst i vår virksomhet? Kanskje noen tenkte det måtte være Alpha? Alpha som kan hjelpe forsamlinger til å bli levende og til å vokse. En av pastorene i Filadelfiakirken i Oslo sa det så treffende da vi gjorde opptak til Alphas partnervideo: «Enhver kirke har som sitt viktigste og største kall å lede mennesker til Gud, og Alpha er genialt til å gjøre akkurat det.» Men det viktigste ordet er JESUS. Vår Frelser er den røde tråden gjennom Alpha.