Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Agenda 3:16 hedret av Fagpressen

Foto: Kristin Wennemo Malmin

Det var to gjeve priser redaksjonen i Agenda 3:16 mottok under Fagpresseprisen 2016. 

Grafisk designer Torunn Hvale, redaktør Kristin Wennemo Malmin og resten av redaksjonen kunne glede seg over å vinne Fagpressens forsidepris. Dette er juriens begrunnelse:

"Årets vinner av Fagpressens forsidepris har levert en enkel og, synes juryen, genial, forside. Temaet er tilgivelse mellom mennesker. Veldig vanskelig å illustrere, men vinneren har lykkes med å gjøre nettopp det. Forsiden består av to hender som holder et rødt, delvis ødelagt papirhjerte – forsøkt reparert med sviktende maskeringsteip. Illustrasjonen er ikke bare vakker, enkel og genial, men ideen er knadd og perfeksjonert til et resultat som treffer leseren direkte med reportasjens budskap. Vinneren har enkelt illustrert noe veldig komplisert – noe som berører alle mennesker. Denne forsiden gir leseren lyst til å åpne bladet."

Og det var samme sak "Den vanskelige tilgivelsen" av journalist Per Arne Gjerdi som fikk æren av å få hederlig omtale under kategorien "Innertieren" med følgende begrunnelse:

"Denne flotte reportasjeserien handler om et av de aller viktigste begrepene i mellom-menneskelige relasjoner. Begrepet dreier seg om hvordan vi kan finne personlig ro overfor dem som har begått oss urett. Journalisten har tatt et dypdykk i tilgivelsens verden og sett på hvordan en rekke mennesker forholder seg til nettopp tilgivelse. En av dem er en overlevende fra Utøya som forfekter grenseløs tilgivelse. Dette er et vanskelig journalistisk tema løst på en elegant måte."

– Vi er alltid stolte av jobben Agenda 3:16 gjør, men dette gjør oss ekstra stolte! Det er hyggelig at redaksjonen får anerkjennelse fra sine egne for den flotte jobben de gjør, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

​Redaksjonen kunne se seg ekstra fornøyd siden de rett før prisutdelingen hadde fått levert det 76 siders store sommernummeret til trykk. 

Har du lyst til å prøve 2 nummer av Agenda 3:16 gratis så kan du gjøre det her!

 

-