Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hårete mål for menighetene i Bamako

Foto: Therese Glendrange

Mulig det er litt store mål, men de har i hvert fall pekt ut en retning. Og de er allerede i gang med arbeidet.

På forhånd har de valgt ut noen bydeler der de vet det bor en eller flere kristne, og hvor det ikke er noen kirke fra før. Målet er å starte opp gudstjenester i disse bydelene. Siste helga i mai startet den første evangeliseringskampanjen. Et evangeliseringsteam med medlemmer fra alle de fire menighetene viste film både fredag og lørdag kveld. På lørdagen delte teamet seg opp og gikk fra dør til dør i bydelen for å hilse og for å snakke med folk. Det er utrolig stor åpenhet for å snakke om tro og religion her.

Det viste seg at det var flere skjulte kristne i bydelen. En kvinne hadde gått på gudstjeneste før, men siden de flyttet hit var det for langt for henne å komme seg i kirken. Mannen var ikke kristen. Han nektet henne ikke å gå, men han oppmuntret henne ikke heller. Men dersom det blir en kirke i nærheten av der hun bor, kan både hun og barna gå på gudstjeneste.

Et av teamene ble stående lenge og snakke med en ungdom. Han hadde mange spørsmål om kristen tro. Da de skulle gå spurte han om de kunne be for ham. Han var i konflikt med noen i landsbyen sin og hadde egentlig bestemt seg for å gå til en trollmann og få vedkommende drept. Nå ønsket han heller forbønn for at situasjonen kunne ordne seg.

På søndagen var det gudstjeneste utenfor hjemmet til en av de kristne. Sangen ljomet ut fra plastduken som var satt opp som skjerm mot sola. Både barnekor og ungdomskor var med på å live opp gudstjenesten. Og allerede søndagen etter ønsket de kristne selv å starte opp med ukentlige gudstjenester.

Pierre er misjonær fra Kamerun og en av de ansvarlige for kampanjen. Han er litt overrasket over hvor fort ting har kommet på plass. – Nå må vi finne en løsning for å ha ledere fra de andre menighetene som kommer hit for å følge den nye forsamlingen opp regelmessig. Vi hadde planlagt å ha samlinger på kvelden sånn i begynnelsen, men de kristne her er klare til å starte med en gang. Så nå må vi bare brette opp ermene og følge etter. Sier han. Fornøyd med arbeidet som er gjort, men litt overveldet over arbeidet som ligger foran.  


Pierre som er misjonær fra Kamerun 

Så der er en menighet plantet. Nå er det bare fem igjen! Vær med å be for visdom og utholdenhet i arbeidet med å få på plass en solid menighet her i denne nye bydelen.