Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hele sykehuset endelig i bruk

Det er bedre plass og flere smil på det nye sykehuset. Pasienten til høyre, er innlagt med en alvorlig lungebetennelse, datteren hilser med store smil fra sin private krok. «Vi har aldri bodd så fint som her» sa de. Den grønne «pasientvenn-sengen» som datteren sitter på her, skyves inn under pasientens seng om dagen, se bildet til venstre. Om natten trekkes den ut som ekstra soveplass
Foto: Kristin og Erik Bøhler

Nå er hele huset vårt! 

Husker dere vår sykepleier Saraswoti? For et halvt år siden fortalte vi at hun så vidt overlevde en akutt hjertesvikt etter fødsel en natt. På bildet til venstre møtte vi henne på legevisitten neste dag, da hun sa gjennom tårer: «Nå får jeg kanskje jobbe på det nye sykehuset likevel, det trodde jeg ikke i natt!».
Søndag den 12. mai fikk hun æren av å åpne første etasje i det nye sykehuset. Nå har vi tatt hele bygningen i bruk!


Sykepleier Swarasoti åpner første etasjen i det nye sykehuset. Foto: Bøhler

Først et bilde fra øyeblikket før pasientene flyttet inn. Her er rent og nytt.Uten slike folk på jobb er sykehus farlige steder. Dette er «Bøtteballetten», som har fått mye større områder å holde rent enn før, men så har de også nå bedre utstyr. Foto: BøhlerDet første keisersnittet i ny, stor og ren operasjonsstue! Og fordi vi nå har to operasjonsstuer kan vi gjøre akutte keisersnitt på kort varsel, selv om en annen operasjon er i gang. Det gir bedre pasient-sikkerhet. Foto: Bøhler

Bitt 
Vi ser mange slags skader her på sykehuset. Ikke minst bittskader er vanlige. De skyldes oftest hunder, men vi har hatt en del tilfeller av menneskebitt og slangebitt. Bitt av bjørn, gris, hest og bøffel, foruten insekter og skorpioner ser vi også til tider. Zoologi er spennende. 

En av de første operasjonene i denne nye operasjonsstua var en liten jente (bildet over). Hun hadde lekt med familiens hund, som plutselig ble irritert og tok en stor jafs tvers gjennom kinnet hennes. Slike bitt blir alltid infisert, så vi behandlet det åpent de første par dagene. Her har vi lukket det, og heldigvis holdt det seg rent deretter. Hundegalskap er ikke ukjent her, men det viste seg at hunden ikke var gal, bare gretten.

- Men ferdige er vi ikke! 

Tirsdag 9.mai flyttet «Akuttmottaket» midlertidig inn i den delen som har vært Barnerom/Barsel og Intensivrom (bildet). Samme dag begynte de å rive den gamle kjernebygningen som også har hatt akuttfunksjonen. Der skal det bygges opp et nytt Akuttmottak, og Laboratoriet skal inn i den midlertidige Akutten til slutt. 

Det nye Mødreventehjemmet og Ernæringssentret med 24 senger er fortsatt under bygging, og vi håper at det hele vil stå ferdig til åpningen i mars 2017. 

Hjelp oss å bygge et jordskjelv-sikkert sykehus i Okhaldhunga!  Da brukes Normisjons kontonummer: 1503.02.13537  Overføringen må merkes: ”Nytt sykehus i Okhaldhunga. Prosjektnummer: 118.15.354”