Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sommerseminar på Bakketun i Verdal

Fellesbilde med årets deltagere
Foto: Rolf Bangseid

Årets seminar hadde "Lær oss å kjenne dine veier"  hovedtema, og Torill Solli Haugen, Øivind Berg og Svein Granerud stod for undervisningen og ledet gruppen. Det er travelt å delta på slike seminarer, og i løpet av de fire dagene ble det mange sterke og flotte opplevelser. 

Det var tett mellom høydepunktene, og et av de var busstur på den såkalte «Gyldne omvei» i Inderøy. Der fikk deltagerne oppleve Muustrøparken, som er bygget opp av kunstneren Nils Aas. Turen gikk også til Steinkjer kirke, kalt Weidemannskatedralen, som ruver med sitt 38 meter høye klokketårn midt på torget. Kirken er i tillegg utsmykket med vakre glassmalerier. Minikonsert på det nye orgelet ble det også. Mære kirke som også fikk besøk av årets deltagere, er allerede kjent hos Snorre- sagen, hvor høvdingene samlet seg til bloter. 


På tur til Muurstrøparken på Inderøya, med kunstverk av Nils Aas. Foto: Rolf Bangseid

En av de andre dagene gikk turen til Tautra, som nok er kjent for mange. Her finnes det ruiner av et cistercienserkloster, som har sin opprinnelse helt tilbake til 1207. Like ved ligger Mariaklosteret som ble bygget i 2006. Her bor det 13 nonner, som man virkelig kan si er noen morgenfugler. Allerede kl. 04.00 samles de til tidebønn.


Kirkerommet i nonneklosteret på Tautra. Foto: Rolf Bangseid

Deltakerne fikk også en båttur langs Nidelva med fine opplevelser, samt en tur ut i fjorden, rundt Munkholmen. Nidarosdomen ble nok et toppunkt for de fleste. Her fikk man omvisning i kirken, som faktisk er den fjerde mest besøkte pilegrimskirken i verden. 


Sightseeing i Trondheim, her på vei ut til Munkholmen. Foto: Rolf Bangseid

Stiklestad har utviklet seg til å bli et stort turistsenter, og deltagerne fikk også et besøk til stedet hvor Olav den Hellige ble drept av bondehæren i 1030. Hvert år under olsok blir Spelet om Heilag Olav fremført til minnet om slaget som utspilte seg på Stiklestad.


Samling på Stikklestad. Foto: Rolf Bangseid

Vuku, som også ble besøkt, er kanskje mindre kjent. I dette område døde 116 mennesker i 1893 i et katastrofalt leirras som satte Verdal tilbake i mange år.

Deltagerne på seminaret hadde ellers gleden av Svein Granerud sine bibeltimer om «Veien til Jesus».  Vi er alle på vandring og det er godt at vi har en hyrde med oss, fremholdt Granerud. Ellers var det lagt opp til mye sang og musikk, hvor deltakerne selv kunne foreslå salmer som betydde mye for dem. Øivind Berg trakterte flygelet. Mangeårig lærer på Bakketun, Ragnar Evenstad hadde også et interessant kåseri om poeten og predikanten Edin Holme, en for mange ukjent mann, men som virkelig har markert seg gjennom sitt forfatterskap.

Slike dager har alltid en ende, og deltakerne kunne reise hjem etter gode opplevelser, med hvert sitt kursbevis. Den nye lederen av seniorutvalget, Johannes Byberg takket for en vellykket samling.