Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sat-7 setter flykninger på dagsordenen

Barn i flykningeleir
Foto: SAT-7

SAT-7 har den siste tiden startet opp flere nye programmer som tar sikte på å være en støtte til mennesker på flukt. Et av programmene som har blitt startet opp er My school.  Barn er ofte de mest sårbare ofrene i krig og konflikt, og mange opplever å miste skolegang.  SAT-7 har derfor ønsket å være med å gi håp for fremtiden til barn og unge som er i en situasjon hvor vanlig skolegang ikke er mulig. Gjennom My school blir det ukentlig gitt undervisning i arabisk, realfag og engelsk via tv-skjermen. SAT-7 KIDS har også satt av flere episoder i programmet Why is that til å handle om flyktninger. 


Mennesker på flukt. Foto: SAT-7 UK.

Tilgang på tilstrekkelig helsehjelp kan også være et problem for mennesker på flukt. SAT-7 startet derfor opp programmet Medicine and Life  i mai i år, for å gi konkret informasjon knyttet til helse. Problematikken og rådene som blir gitt i programmet, er ikke bare relevant for flyktninger, men er ment å være en støtte også for mennesker som lever i fattigdom.

- Programmet hjelper blant annet seerne til å takle symptomer knytter til traumer, som sinne og frykt.Utfordringer knyttet til hygiene, samt konkrete helseutfordringer man møter i en flyktningeleir eller et midlertidige bosteder blir også tatt opp, melder SAT-7.

 Når rådene kommer fra flere kanter, og med varierende opphav, kan det være vanskelig å vite hvilke råd man kan stole på.- Ved å ha med seg flere eksporter fra ulike land, ønsker vi å gi råd seeren er sikker på at de kan stole på, forteller SAT-7 Arabic sin programdirektør Georg Makeen.

Vær med og be for flyktningene, og at SAT-7 sitt arbeid må kunne være til støtte for mennesker på flukt.