Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Misjonsbevegelse i Europas hjerte

Utsendingene i Tsjekkia gjør seg klare for nok en sommer med besøk fra Norge under Mission Week i byen Mistek.
Foto: Kristian Lande

Målet; at mange flere tsjekkere skal få høre om Jesus og ha muligheten til å lære å kjenne han. Prosjekt Europa, et tverrkirkelig nettverk med base i Normisjon, får være med på laget.

Situert midt i Europa er Tsjekkia, som mange andre europeiske land, i ferd med å bli et unådd land. Flytter du inn i et hvilket som helst nabolag er sannsynligheten stor for at du ikke bare er den første kristne der, men også er den første kristne de aller fleste som bor der kjenner. Hvis du er interessert i å bli kjent med naboene da.

Denne sommeren skal et team fra Acta Agder være med på Mission Week (evangeliseringsuke) i byen Mistek. Det markerer oppstarten for den fjerde menighetsplantingen i den lutherske kirken. Den femte dras i gang senere på sommeren når et amerikansk ektepar flytter inn i en bydel i byen Olomouc sammen med noen tsjekkiske kristne. Den første menighetsplantingen startet i 2012 når familien Lande, utsendt av Norkirken Bergen, flyttet til Ostrava sammen med en tsjekker.

I dag har en håndfull barn og voksne kommet til tro på Jesus i Ostrava, og flere tsjekkere har flyttet hit fra bibelbeltet, for å være med på arbeidet. En menighet begynner å ta form. Petra (22) er en av de som har kommet til tro på Jesus. Hun er sykepleierstudent, ber nå for sin mor og søster som ikke kjenner Jesus og har allerede begynt på et treningsopplegg for fremtidige menighetsplantere.

Strategien med å koble et team eller en familie fra Norge eller et annet land med tsjekkere fra det bittelille bibelbeltet helt i øst, fungerer bra. Så det er bare å melde seg. Kvalifikasjonen som trengs er at man er glad i Jesus og glad i mennesker. Og akkurat som en tsjekker kan jobbe i Norge, kan du jobbe her. Velkommen!