Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Fint jubileumsstevne på Sauevika

Et utsnitt av deltagerne på årets stevne og 90-årsjubileum på Sauevika.
Foto: Boe Johannes Hermansen

Sauevikasangen

Stevnet ble startet med Sauevika-sangen, som har lydt siden Per Kjølberg lagde den til den første gutteleiren i 1938: ”Sauevika, herligste sted på jord”.

Administrasjonsleder Sverre Fjeldberg ledet friluftsmøtet hvor tidligere landsstyreleder og rektor Kurt Hjemdal talte. Hjemdal tok utgangspunkt i ordet fra Apostlenes gjerninger kapittel 26; av apostelen Paulus: ”Derfor, kong Agrippa, ble jeg ikke ulydig mot det himmelske syn”. – Dette syn ligger også til grunn for virksomheten her på Sauevika, sa Hjemdal.

– Paulus lot seg ikke stanse, men holdt fast på Guds ord og vilje, uansett hva som møtte ham. Det må vi også gjøre. La oss våge å innvie oss på nytt til kallet og oppdraget som Herren gir, sa Hjemdal blant annet i sin tale.

Mange innslag

Hjemdal hilste og gratulerte også fra landsstyret i Normisjon. Møtet ble innledet av regionleder Bjørnar Holmedal, som blant annet trakk fram hva leirstedet har betydd for ham. Styreleder for leirstedet, Øivind Navestad, ble presentert.

Bjørnar Spydevold med akkompagnement av Kari Stokke bidro med flere avdelinger med flott sang og musikk. Under møtet var det eget program for barna i kjelleren i hovedhuset. Dette ble ledet av familie- og misjonsarbeider Torill Bredeg.

Historien

Etter matsalg og servering av jubileumskake var det historisk billedkavalkade satt i scene av Sverre Fjeldberg.

Sauevika-veteran Johs. Moan fortalte fra de første årene, med starten i 1926 og til stifteren Ludvig Østbye testamenterte stedet til Indremisjonskretsen i 1944. Denne gaven satte Indremisjonen i stand til å utvide sitt arbeid, ikke minst blant barn og unge.

Jan Paus, som var leirleder i perioden 1962-72, fortalte fra denne tiden. Jan Holone hilste fra Normisjon Region Østfold, som eier og driver stedet, og påpekte at Sauevika trenger midler til virksomheten videre.

Tett leirprogram

Det er mange tusen som gjennom årene har fått oppleve gleden over å få være på leir på Sauevika. – Også årets sesong er fullt besatt. Fra mars til langt på høsten er helgene opptatt med weekend-arrangementer. Nå i sommer er det også full fart på ukedagene, kunne bestyrer Helge Lilleheier fortelle.

Jubileumsdagen samlet innpå 250 mennesker i alle aldersgrupper, og mange fikk overrakt blomster for sin innsats på og for leirstedet.