Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sterkere sammen

Ved å stå sammen greide 90 fattige familier å få tilbake matrasjonene de hadde krav på i den utfordrende lavsesongen.
Foto: NELC

En stor andel av befolkningen i India lever under fattigdomsgrensen. Myndighetene har derfor matrasjoner som er ment for de fattigste. Under et av møtene til en selvhjelpsgruppe i Ambajora, tok en av gruppens medlemmer opp mangelen på matrasjoner i sitt område.

Sammen konfronterte de kontaktpersonen fra myndighetene, som var ansvarlig for utdelingen i området.
– Det er bare noen av dere som er på listen, var svaret fra kontaktpersonen. Korrupsjon og diskriminering gjør at de fattige ikke alltid får rasjonene de har krav på.

På listen de fikk i retur fra myndighetene stod kun 45 av 90 familier i området oppført, men flere sider manglet. Flere av medlemmene dokumenterte derfor rettigheten sine, og prøvde å få til et møte med kontaktpersonen. Da han nektet å møte, bestemte gruppen seg for å holde en fredelig demonstrasjon utenfor myndighetenes kontor.

Streiken nådde etter hvert ledende personer hos myndighetene. De sjekket opp saken grundigere. Som en konsekvens av den fredelige protesten, har alle husholdningene nå fått innvilget rasjonene de hadde krav på. Dette har gjort at flere i sivilsamfunnsorganisasjonen har fått øynene opp for hvilken makt man kan ha, dersom man står sammen mot urettferdighet.

Derfor støtter Normisjon samfunnshelse og selvhjelpsgruppergjennom sykehuset i Mohulpahari.