Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Flom i Assam

Veien til landsbyen Surendrapur ble ødelagt av flomvannet.
Foto: Lutheran World Service India Trust

Det var ikke mye igjen av veien til landsbyen Surendrapur når flommen herjet som verst. Assam er en av verdens mest regnfulle områder og flom byr årlig på utfordringer for befolkningen. Sårbare mennesker blir offer for stadig større nedbørsmengder. I følge myndighetene er flommen fremdeles en utfordring for 68 000 mennesker i 84 landsbyer og dødstallet har steget til 38 i følge lokale myndigheter. 

Flere steder er disse gangbroene eneste måten å komme seg frem på under flommen. Tusenvis må rett og slett flytte på seg når vannet øser ned i Monsoon tiden. Mange mister hus og hjem gang på gang og forblir internflyktninger. Det er utfordrende å komme seg ut av fattigdom når man både stadig må flytte og miste mattilgang. Sankosh elven tok med seg årets avlinger i området. 

Lutheran World Service India Trust (LWSIT), Normisjons samarbeidspartner er i full gang med nødhjelp. 1500 familier fordelt på 18 landsbyer hvor organisasjonen jobber er rammet av regnvannet. Her har 3110 mål dyrket jord blitt skylt bort, over 750 hus er ødelagt og flere hundre elever har mistet lærebøkene sine. Blant annet har LWSIT bidratt med 750 presenninger til de rammede. 

Vær med å be for de rammede, at de skal få den hjelpen de trenger og om at vannet må trekke seg tilbake raskt.