Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

10:13-festivalen

Blide fjes på 10:13-festivalen.
Foto:

10:13-festivalen har virkelig blitt en FESTival. Å beskrive denne uken med ord er kanskje umulig. Det er så mange fantastiske vitnesbyrd og historier fra denne uken. Vi spurte festivalsjef Leif Inge Sørskår om hvorfor vi har 10:13-festivalen og hva han sitter igjen med.

Hvorfor 10:13-festivalen?
Hele 246 deltakere og 88 ledere var samlet i fem gode og innholdsrike dager på Horve! Mange deltakere sier de allerede gleder seg til neste år, men også noen som uttrykker sorg over at det er siste året som deltakere.

Når vi bygger festival er det viktig for oss å benytte det beste fra både festival og leir. En festival har stor bredde i opplegg, mange personer tilstede, og større mulighet for høy kvalitet på innhold. Samtidig ønsker vi det beste fra leir – at det handler om den enkelte deltaker, gjengledere som ser de, og det nære fellesskapet.

10-13 åringer, ‘tweens’ som vi kaller dem (forkortelse av ‘between’), befinner seg mellom barn og ungdom. De er en spennende aldersgruppe fordi de tar viktige veivalg for livet, som er med på å forme hvordan ungdomstiden deres blir. Derfor er det viktig med tro og verdier på agendaen, og at vi våger å sette ord på de tingene de møter i ungdomstiden – og at Gud er sterkere enn alt dette.

Jesus og Hans kjærlighet til oss er midtpunktet for festivalen. Deltakerne fikk selv mulighet på siste møtet å sette ord på det de har opplevd gjennom uken, og flere setter ord på opplevelser med Gud og vekst i tro. Når taleren (Viggo Klausen) spør salen om det er noen som har tatt imot Jesus for første gang denne uken, så rekker rundt 25 hånden i været. Derfor 10:13!

Hva sitter du igjen med?
En utrolig takknemlighet for hva jeg og min familie får være med på! Selv om det koster mye tid og energi for alle oss som er festivalens hovedledere, så opplever vi mye glede og latter, fantastiske ledere som gir alt, bærer hverandre, og som virkelig ser deltakere. Og også jeg kjenner tårene kommer når deltakere velger å ta imot Jesus, og jeg er enormt takknemlig for at Gud gjør det Han gjør.

Vi har et fantastisk samarbeid med Horve, og jeg er glad for at vi ikke hørte på røster i forfjor som sa at 200 på Horve aldri kom til å gå – for i år var vi godt over 300 totalt! Stor takk også til dere som stiller på dugnad og som bærer oss i bønn. Jeg er sikker på at 10:13-festivalen kommer til å vokse seg større, bli stadig bedre og ha stadig større ringvirkninger. Dette avhenger av fortsatt lederrekruttering, finne smarte løsninger på de utfordringer som følger av å være så mange samlet, samt bygge større nettverk med personer og menigheter som vil være med på å nå ut til 10-13 åringene med det beste budskapet. Gud er god!

Høydepunkt
Vi spurte noen av deltakerne om hva som var høydepunktet under festivalen.

Det var gjengtiden, når vi var 12-13 deltakere sammen med to ledere. Da var det lettere å bli kjent med noen, også var det greit å vite at en skulle treffe de samme igjen dagen etterpå. Vi snakket om talene til Viggo, hadde litt leker og gjorde gjerne aktiviteter sammen. Så var det også kjekt med så mange ulike aktiviteter. (Maria 12 år)

Det var Viggo sine taler. De var morsomme og ikke kjedelige! Det gjorde det enklere å følge med. Han snakket om kjærlighet og om å elske sin neste. Han snakket om det på en spennende måte. Vi ville liksom følge med. (Ine 12 år)

Det var trivselstiden. Her ble vi kjent med nye folk, samtidig som vi kunne holde på med ulike aktiviteter. Det kjekkeste var bumperballs og bruskasseklatring. «Games med Dan» på møtene var også veldig kjekt. (Preben 11 år)

Før festivalen gledet jeg meg mest til Kongeparken. Etter de første møtene med Viggo, leker og sang, så var møtene høydepunktet. (Maren 11 år)

Enkel oppsummering
Hvordan oppsummere en ukes festival?
Det var knallgøy, kjempekjekt, inkluderende, fantastisk, rått.
Kan det sies bedre!

Neste år er festivalen 7.-11.august. Så sett av datoen allerede nå.