Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Be for Aleppo

Vær med å be for Omran og alle barn, kvinner og menn rammet av konflikten i Syria og spesielt i Aleppo.
Foto: Aleppo Media Center

Det sterke bilde fra Aleppo Media Center av fem år gamle Omran Daqneesh som blir løftet fra ruinene av et hus, dekket i støv og plassert på et oransje ambulansesetet med blod rennende nedover ansiktet har bidratt til å sette fokus på alvorlighetene som utspiller seg i Aleppo.

Dagbladet melder om at to millioner syrer nå ønsker å forlate byen etter fem år med krig og konflikt som har ytterligere tilpisset seg ytterligere. Aftenposten meldte den 25. august at 11 barn ble drept i et tønnebombeangrep i Aleppo. 

- De siste ukene har det vært innslag i nyhetene om situasjonen i Aleppo i Syria, at det er et kritisk behov for pause i kampene, for å få inn humanitær hjelp. Jeg og sikkert mange, mange flere har bedt om at dette må skje. På nyhetene i dag sier de at det ennå ikke har skjedd!! Senest i går/dag ble mange barn drept i et bombeangrep! Vi kjenner vel på maktesløshet de fleste av oss, men be – det kan vi alle gjøre, sier Henanger som jobber i Acta- barn og unge i Normisjon, region Hordaland

Den internasjonale røde kors komiteen kaller situasjonen i Syria som en av de mest komplekse humanitære krisene i verden og påpeker at den også er uten en løsning i sikte. Byen som var både den høyest befolkede og et komersielt hotspot før konflikten brøt ut i 2011 lider nå massivt på grunn av den pågående konflikten. 

Vi ber: 
- Om opphold i kampene slik at sivile kan komme seg ut av byen. 
- At byens innbyggere får tilgang til både mat, medisiner og annen nødhjelp. 
- Om beskyttelse for sivile og spesielt barn. 
- At både verdens ledere og verdens befolkning må gjøre det de kan for å få en slutt på konflikten og bidra med nødhjelp til befolkningen.
- At fred vil komme til Aleppo og resten av Syria. 

Støtt legene som jobber i Aleppo ved å signer oppropet deres.