Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Når skal vi egentlig begynne, Gud?

Møyfrid og Kristian er Normisjons utsendinger i Senegal
Foto: Privat

Kulturstudier, franskstudier, for så å begynne med lokalspråket. En tid i Norge igjen med forberedelser, for så å være tilbake i Senegal igjen.  Og lure: «Når skal vi egentlig begynne, Gud?

«Prosjekt: Pionerarbeid i Senegal" som vi er en del av får etterhvert en start, en strategi, ulike arbeidsoppgaver og ansatte. Vi er midt i en spennende prosess med hvordan arbeidet skal se ut og hvem vi skal gå sammen med. Men vi må minne oss selv på at, man er aldri ansatt hos Gud. Han startet ikke sitt arbeid blant malinkéene først høsten 2016 fordi vi kom.

«Når skal vi egentlig begynne, Gud?», spør vi oss igjen.
Hva med den gangen man fikk en mulighet til å gjøre noe for en familie i sorg? Eller en syk? Eller møtte en ungdom med dårlig selvbilde som trengte å bli sett. 

Eller når noen nabobarn stakk innom med et fillete hefte de fikk på skolen: «Vi tror det står om Jesus her. Hva står det?»

Eller når en fikk hjelpe til å grave en brønn til noen som manglet vann?

Eller når du plutselig sitter og tegner i sanden og forklarer hvem Jesus er for dommeren i byen? Ikke som en evangeliseringsstrategi, men fordi han spurte og så gjerne ville vite.

Helt hverdagslige relasjoner, samtaler og situasjoner – der jobber oftest Gud. Når vi bare legger merke til det. Og ikke ser en annen vei, og lurer på når vi skal starte… egentlig.

Foto: Møyfrid og Kristian Moskvil