Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

NLM Ung har signert avtale med Soul Children

Kristian Øgaard (t.v.), daglig leder i Acta, og Hans Kristian Skaar, leder for NLM ung, undertegner avtalen om samarbeid om Soul Children.
Foto: Espen Ottesten

Soul Children eies av Acta, men organisasjonen ønsker at også andre organisasjoner skal kunne bruke Soul Children som en del av sitt arbeid for å nå barn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. 

Det var Ragnhild Hiis Ånestad som startet Soul Children-begevelsen i Norge, i mars 2001. Det startet med et barne- og tenåringskor som heter Oslo Soul Children, med lokal tilhørighet til Korsvoll menighetshus og med medlemskap i Acta, Region Øst. – Målet var å lage noe for de yngste tenåringene, de såkalte tweensa, som ikke følte seg helt hjemme i verken barne- eller ungdomskor, skriver Soul Children på sin nettside.

Leder for NLM ung, Hans Kristian Skaar, forteller at mange kor i NLM har spurt etter et koropplegg. Noen kor har allerede meldt seg inn i Soul Children, mens andre har hatt ønske om å gjøre det. 

Eget opplegg koster for mye
– Vi har vurdert å lage et eget konsept for våre kor, men dette ville kostet flere millioner kroner. Derfor har vi isteden vært i dialog med Acta slik at våre kor kan bli Soul Children-kor. I prosessen som førte fram til avtalen med Acta, har alle våre regioner vært involvert og vi har også drøftet dette med hovedstyret i NLM. Alle parter har hatt et ønske om å få til en slik avtale, sier Hans Kristian Skaar.

NLM-unglederen forteller videre at mange NLM-kor for barn, og også barnelag, har blitt lagt ned de siste årene. Han håper derfor muligheten for å melde seg inn i Soul Children vil stimulere misjonsfellesskapene til å starte nye kor. – Medlemskap i Soul Children gir tilgang til et nyttig verktøy som har vist seg å være effektivt for å komme i kontakt med barn og unge. Det er ikke få som har fått et første møte med Jesus og fått forandret livet gjennom Soul Children-kor i Norge, sier Skaar.

Vil nå enda flere
Kristian Øgaard, daglig leder i Acta sier dette om avtalen som nå er underskrevet: – Det er stor grunn til å glede seg. Gjennom dette samarbeidet om Soul Children vil NLM ung og Acta nå enda flere barn, unge og familier med evangeliet.

Artikkelen er modifisert av Kristin Jellestad, men kan leses i sin helhet på Utsyn.no, hvor saken først ble publisert.