Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

En annderledes påske

Fellesbilde fra Misjonærkonfernasen
Foto: Arkiv

INTERESSANT MISJONÆRKONFERANSE PÅ FLERE MÅTER  

Vi hadde for et par uker siden den årlige misjonærkonferansen, og denne gangen hadde vi det her hos oss. Da Guri Enger (bibeloversetter i Mali) kom og hviskende vinket Kristian ut på gangen, med et: «Jeg tror vi har et lite problem» tenkte vi at gjestene våre kanskje hadde tålt nok nå. Kloakken kom opp ute i gangen. Det hadde ikke vært vann de siste tre dagene (bare ei tønne i et hjørne på badet), i tillegg til at strømmen hadde vært trøblete. Likevel da Therese Glendrange (direktør i Mali/Senegal) først skulle skrive blogg om konferansen hadde hun glemt ut alt om både vannmangel og kloakklekkasje – snakk om fleksible, løsningsorienterte gjester!  I tillegg til Guri og Therese, utgjorde Karen Ekern (misjonær i Mali) og Tormod Kleiven (leder for landsstyret) den lille, men inspirerende og flotte gjengen vi fikk ha ei uke sammen med her i huset vårt. Samtalene handlet særlig om veien videre – både i Mali og Senegal. I tillegg til gode samtaler om viktige tema hadde vi god tid til fellesskap, bønn og interessant og aktuell undervisning om det å ta vare på seg selv; om begrenset, sårbar og avhengig. 

 

PÅSKEFEIRING OG INFLUENSA 

«Kan du ikke fortelle om når det blinker i stål??» sier Oskar. Det er kanskje ikke det helt det essensielle i påskefortellingen, men i barnebibelen er det fryktelig spennende når soldatene kommer i hagen for å ta Jesus, og det «blinker i stål mellom trærne»

Vi ladet opp til påskehelga med ei uke med influensa. Syke unger og slække foreldre er en forholdsvis slitsom kombinasjon, men vi var veldig, veldig takknemlige for en «regulator» på 3000W som Therese hadde tatt med fra Bamako. Vi har nemlig ikke fått air condition til å fungere etter at varmen kom fordi spenningen på strømmen er fra 170 – 200 W. Air condition liker tydeligvis helst at spenningen ligger rundt 220v slik den skal. Men med denne flotte, blå boksen hadde vi altså mulighet til å ha på et aircondition, noe som betyr mye når ungene har over 40 i feber og temperaturen ute ligger enda litt høyere.. Så det føltes som takknemlig bønnesvar og god timing, selv om det selvsagt ikke var de aller best dagene vi har hatt her  Men influensa går over, og påsken ble feiret. Therese og Karen var innom på vei tilbake til Mali (etter en tur i Dakar), og vi var på gudstjeneste i basari-pinsekirka, og på middag hos en av de to amerikanske familiene her etterpå. 

VI BLIR FLERE SAMMEN 

En skikkelig gladnyhet er at vi kommer til å bli flere i arbeidet inn mot malinkéene. Allerede til høsten kommer en norsk volontørfamilie for å være sammen med oss og være med i arbeidet 4 måneder. Vi gleder oss til fullt hus her med 2 (våre) + 3 barn i alderen 0 – 4. Kari og Andres Jøssang, med barna Tomas, Daniel og Marion er en flott familie!! Det blir godt å ha noen å stå sammen med, og helt sikkert et herlig kaos i huset! 

Ellers har vi denne uka hatt samtaler med FLM, den lutherske kirka i Kamerun sin misjonsorganisasjon. Pièrre (leder for misjonærene i Mali) og Prospère (misjonær) kom sammen med Therese (vår direktør i Mali/Senegal) hit til oss. Og vi har hatt noen intensive, men spennende og gode møter med dem disse dagene. Så det blir spennende om det også er noen vi skal få gå sammen med inn i dette arbeidet. Om alt går i orden er i så fall en kamerunesisk familie klar til å flytte hit fra høsten! Vi håper det kan gå i orden. 

ELLERS.. 

Naboungene er på plass allerede når vi spiser frokost på bambussenga utenfor huset. Og har de ikke kommer før frokosten er ferdig, finner Oskar en stol, bærer den bort til muren, klatrer opp og roper over til naboene: «hallo, kommer dere snart??» Så vi leker masse med nabobarna. Oskar har sagt sine første franske gloser, men nabobarna har også fått et lite repertoar av norske ord. På bildet er alle i full sving med bilvask. 

Oppdatering til hønseinteresserte; Hønene fikk en mørk kveld nytt bur. Den ene høna sitter og ruger på 7 egg, den andre har fått 3. Det er det første Oskar sjekker hver morgen. Hanen galer ca. 4 ganger i løpet av natta og får alltid svar fra diverse andre haner i nabolaget. 

Rakel har fått to tenner. Naboungene pleier å sette henne på ryggen, og så går de i tog bak alle sammen, mens de roper «kongen kommer» på fulani. Så hun har det stort sett veldig luksus.  

TUSEN TAKK TIL ALLE DERE SOM BER FOR OSS OG ARBEIDET! 

Masse hilsener fra 
Møyfrid og Kristian Moskvil 

Mail: mkmoskvil@gmail.com Blogg: www.moskvil.wordpress.com 
Hvis du vil være med å støtte arbeidet økonomisk: kontonr: 1503.02.13537 Merk med prosjektnummer og/eller prosjektnavn: 12159521 – Pionerarbeid i Senegal eller send oss en mail og få en blankett for fast givertjeneste