Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Et lite hei

Foto: Privat

Dette blir et siste, lite nyhetsbrev fra oss for denne gang. Vi er på vei mot Norge, og sommerferie. Her får dere litt om de siste ukene, og så er vi tilbake med neste oppdatering i september. 

SISTE INNSPURT – VI GLEDER OSS TIL NY UTFART 

De siste ukene har vi prøvd å gjøre alt klart til vi får fullt hus fra høsten av. Vi reiser tilbake sammen med familien Jøssang: Kari og Andres, med barna Tomas (4), Daniel (2) og Marion (7 mnd). Nå har vi nok senger og madrasser og stoler og skap – og et sånn noenlunde velfungerende hus og komme tilbake til. I løpet av sommeren skal vi ha noen samlinger med fokus på visjoner og fokusområder for høsten, og samtidig en del samtale om hvordan vi best kan få bokollektivet vårt til å fungere. Vi gleder oss til å være sammen med denne flotte familien, og til å være flere å be, tenke og stå sammen med. 

ÅRETS MEST FANTASTISKE NYHET 

Ingrid og Einar Amlie har sagt ja til å komme hit til Senegal!!!!! Vi er skikkelig glade for å dele denne nyheten, og det er et stort bønnesvar for oss. De har til og med barn på samme alder som våre. I høst går turen deres til Gå Ut Senteret i Trondheim før franskstudier på en fransktalende plass. Så er planen å komme hit høsten 2017. Det gleder vi oss til i alle fall! Det ble kort denne gang, men håper du gleder deg med oss 

GODE HJELPERE FRA MOLDE 

Det er ofte litt nedtelling i sånn like-før-ferien-tider, men hos oss var det først nedtelling til vi skulle få finfint besøk i huset. Synnøve Risan og Kjell Nyland fra Molde, med fartstid både fra landsbyliv og storbyliv i Mali kom to uker som volontører hit til Senegal. Det har vært til både hjelp og oppmuntring – og har gitt mange gode samtaler. 

Her bryter vi oss litt inn i nyhetsbrevet bare for å få takke for 2 fantastiske uker med familien Moskvil her i Senegal. Fellesskapet vi tilhører er Molde-fellesskapet, og vi har to misjonsprosjekt vi vil satse skikkelig på. Det ene av disse er selvsagt pionerarbeidet i Senegal, og hva er da mer naturlig enn å reise dit det skjer? Vi har hørt om gjestfriheten til folk i Senegal, men det er småtterier mot Kristian og Møyfrids gjestfrihet i Senegal! Å bli kjent med alle fire i denne flotte familien har vært en sann glede, og samtidig har vi fått innblikk i vurderingene som må gjøres når en skal formidle evangeliet til et nytt folkeslag. Dette innblikket er så viktig å ta med seg tilbake til vår menighet. Det danner også et godt grunnlag for å hjelpe andre til å få en slik nærkontakt med misjonsarbeidet. I en tid med få misjonærer, kan kanskje både team og volontører være redskap til å bidra i misjonsarbeidet? Vi håper i hvert fall at dette er aktuelt i vårt fellesskap. 

(av Synnøve Risan og Kjell Nyland) 

HADET – OG «À DEMAIN» 

Det er rett og slett aldri kjekt å si «hadet» - eller «à demain» som Oskar pleier å si på fransk – men man legger ekstra merke til hva man er takknemlig for og alle man er blitt glad i. Gode naboer, både store og små. Venner i landsbyen. Språkhjelpere som bryr seg. Vakter som gjør en god jobb. Nye, spennende naboer og relasjoner. En reiser med en følelse av at en reiser fra noe – noe og noen som betyr mye for oss. Det er på mange måter en god følelse. 

LITT VISSVASS TILSLUTT 

Etter vi var så mye syke i mai har vi hatt litt trøblete mager – særlig de to små. En kveld vi snakket om at det var noe som laget litt trøbbel i magen hans sa Oskar: «Det kan ikke være Jesus da??» 
- Jesus i hjertet, bakteriedyr i systemet og is i magen – ikke  alltid lett å holde orden på alt det der synes vi.

TAKK OG BØNNEEMNER 

Selv om det er ferietid – så ikke ta ferie fra å be for malinkéfolket, om at Guds rike skal komme til Øst-Senegal! Vi får stadig høre at «malinkèene er ei vanskelig folkegruppe å nå» - MEN ingenting er umulig for Gud- Vær med å be, da kan mye skje  

- Be for forberedelse for høsten for fam. Jøssang og oss. Hva skal vi fokusere på til høsten? Send gjerne en liten mail om du føler Gud minner deg på noe spesielt med tanke på veien videre nå i høst! 
- Be om ei god regntid og gode avlinger.
- Be om beskyttelse mot malaria og annen sykdom som tar mange liv i de månedene som kommer. 
- Be om trygg reise og påfyll av krefter og energi for oss nå i ferien. 

TAKK til deg som er med på dette!! 

Masse hilsener fra 

Møyfrid og Kristian Moskvil 

mkmoskvil@gmail.com // Blogg: moskvil.wordpress.com 

Hvis du vil være med å støtte arbeidet økonomisk: kontonr: 1503.02.13537 Merk med prosjektnummer og/eller prosjektnavn: 12159521 – Pionerarbeid i Senegal . Eller send oss en mail og spør etter fast givertjeneste, så får du en blankett som er enkel å fylle ut