Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Norge neste

Det er aldri lett å si hade til folk man har blitt glad i.
Foto: Moskvil

SISTE INNSPURT – VI GLEDER OSS TIL NY UTFART 

De siste ukene har vi prøvd å gjøre alt klart til vi får fullt hus fra høsten av. Vi reiser tilbake sammen med familien Jøssang: Kari og Andres, med barna Tomas (4), Daniel (2) og Marion (7 mnd). Nå har vi nok senger og madrasser og stoler og skap – og et sånn noenlunde velfungerende hus og komme tilbake til. I løpet av sommeren skal vi ha noen samlinger med fokus på visjoner og fokusområder for høsten, og samtidig en del samtale om hvordan vi best kan få bokollektivet vårt til å fungere. Vi gleder oss til å være sammen med denne flotte familien, og til å være flere å be, tenke og stå sammen med. 

ÅRETS MEST FANTASTISKE NYHET 

Ingrid og Einar Amlie har sagt ja til å komme hit til Senegal!!!!! Vi er skikkelig glade for å dele denne nyheten, og det er et stort bønnesvar for oss. De har til og med barn på samme alder som våre. I høst går turen deres til Gå Ut Senteret i Trondheim før franskstudier på en fransktalende plass. Så er planen å komme hit høsten 2017. Det gleder vi oss til i alle fall! Det ble kort denne gang, men håper du gleder deg med oss 

GODE HJELPERE FRA MOLDE
Det er ofte litt nedtelling i sånn like-før-ferien-tider, men hos oss var det først nedtelling til vi skulle få finfint besøk i huset. Synnøve Risan og Kjell Nyland fra Molde, med fartstid både fra landsbyliv og storbyliv i Mali kom to uker som volontører hit til Senegal. Det har vært til både hjelp og oppmuntring – og har gitt mange gode samtaler. 

Her bryter vi oss litt inn i nyhetsbrevet bare for å få takke for 2 fantastiske uker med familien Moskvil her i Senegal. Fellesskapet vi tilhører er Molde-fellesskapet, og vi har to misjonsprosjekt vi vil satse skikkelig på. Det ene av disse er selvsagt pionerarbeidet i Senegal, og hva er da mer naturlig enn å reise dit det skjer? Vi har hørt om gjestfriheten til folk i Senegal, men det er småtterier mot Kristian og Møyfrids gjestfrihet i Senegal! Å bli kjent med alle fire i denne flotte familien har vært en sann glede, og samtidig har vi fått innblikk i vurderingene som må gjøres når en skal formidle evangeliet til et nytt folkeslag. Dette innblikket er så viktig å ta med seg tilbake til vår menighet. Det danner også et godt grunnlag for å hjelpe andre til å få en slik nærkontakt med misjonsarbeidet. I en tid med få misjonærer, kan kanskje både team og volontører være redskap til å bidra i misjonsarbeidet? Vi håper i hvert fall at dette er aktuelt i vårt fellesskap. 

(av Synnøve Risan og Kjell Nyland) 

HADET – OG «À DEMAIN»
Det er rett og slett aldri kjekt å si «hadet» - eller «à demain» som Oskar pleier å si på fransk – men man legger ekstra merke til hva man er takknemlig for og alle man er blitt glad i. Gode naboer, både store og små. Venner i landsbyen. Språkhjelpere som bryr seg. Vakter som gjør en god jobb. Nye, spennende naboer og relasjoner. En reiser med en følelse av at en reiser fra noe – noe og noen som betyr mye for oss. Det er på mange måter en god følelse. 

 

LITT VISSVASS TILSLUTT
Etter vi var så mye syke i mai har vi hatt litt trøblete mager – særlig de to små. En kveld vi snakket om at det var noe som laget litt trøbbel i magen hans sa Oskar: «Det kan ikke være Jesus da??» 

- Jesus i hjertet, bakteriedyr i systemet og is i magen – ikke  alltid lett å holde orden på alt det der synes vi.

mkmoskvil@gmail.com // Blogg: moskvil.wordpress.com // Instagram: moskvils

Hvis du vil være med å støtte arbeidet økonomisk: kontonr: 1503.02.13537 Merk med prosjektnummer og/eller prosjektnavn: 12159521 – Pionerarbeid i Senegal . Eller send oss en mail og spør etter fast givertjeneste, så får du en blankett som er enkel å fylle ut