Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Samlet inn over 2 millioner

Foto: Sunniva Vikan

Stemningen er elektrisk i det man går inn dørene i Storsalen denne torsdagskvelden. Man kan merke energien i luften. Storsalen menighet sin hovedsal fylles til randen av elever, foreldre, lærere, venner og kjente.

I fire uker har over 900 elever ved Kristelig Gymnasium hatt ett mål for øye: samle inn så mye penger de bare kan slik at blant annet jenter og minoritetsgrupper kan få utdannelse i Bangladesh.

Men elevene har gjort mer enn å samle inn penger. De har også fått og skapt engasjement. Hjerte for andre har slagordet for årets aksjon og det er tydelig at elevene har fått nettopp det.

 

Helt i begynnelsen av kvelden runger årets aksjonssang "Lets come together" og videre gjennom både vakker sang og meget gode presentasjoner av både Bangladesh og elever ved Martin Luther College merker man den enorme hjertekapasiteten hos elevene.

Kristelig Gymnasium har vært med å støtte Martin Luther College fra oppstarten i 2010 og det er fremdeles et glødende engasjement både hos lærere og elever.

Etter en pause hvor man fikk anledning til å tømme lommeboka helt så ruller endelig tallene over skjermen. De stopper på 516 286kr men ruller videre. De stopper på 1 384 871 men ruller videre. Ved 1,5 million er alle overbevist om at det er resultatet. Det er jo en imponerende sum med penger. Men tallene ruller videre. Nå står alle i salen og det jubles hver gang tallet beveger seg oppover. Så ruller tallet over 2 millioner og jubelen bryter løs. 2 000 777kr blir resultatet! Det er veldig veldig veldig imponerende! 

Aksjonsleder Ann-Louise Karlsen fikk overrekke den enorme sjekken til MLC-rektor Mitali Maria Costa og Normisjons generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

- Mange takk fra Bangladesh, fra mine studenter og fra meg. Jeg er så imponert over hva dere gjør her og at dere gjør det for mitt land Bangladesh. At dere hjelper å bidra til at landet mitt utvikler seg, til at elevene mine utvikler seg, jeg er så lykkelig, sier en rørt Mitali Maria Costa. 

Rektor Nils-Tore Sagen Mosvold synes ikke dette var en vanskelig dag å være rektor på skolen som tar sikte på å være mer enn en skole. 
- Kjære alle sammen. Jeg er stolt over å lede en skole med verdens beste elever. Dette kan ikke toppes. I fire uker har dere vært engasjert i elevaksjon. Det heter elevaksjonen fordi dere som planlagt, dere har inspirert og engasjert alle oss andre. Også er dette resultatet. Det er verdt en stor applaus til dere selv. 

Generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland var også mektig imponert over innsatsen.
- Vi er utrolig stolte av det KG har fått til. Tusen hjertelig takk for innsatsen i disse ukene og alt det flotte dere har presentert her i kveld. Det å ha et hjerte for andre er kjempe viktig og kan virkelig bety en forskjell, sier Langmoen Kvelland. 

Til slutt synges velsignelsen og elevene ved KG kan ta en velfortjent kveld. Så gjenstår det bare fra Normisjon å si TUSEN MILLIONER TAKK til Kristelig Gymnasium og spesielt de elevene i CREW og Aksjonskomiteen som har stått ekstra på for å sikre det formidable resultatet. Dette blir det masse god utdanning av. Vi er veldig takknemlige.